Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Londra Moda Haftası’nda önceki gün Victoria Beckham defilesinden sonra tüm moda otoriteleri Chalayan defilesine koştu.

Saddler’s Wells tiyatrosundaki defilede öyle bir düzen kurulmuştu ki herkes kendini ‘front row’da (en ön sırada) hissetti.

Moda eleştirmeni Suzy Menkes’ten İngiliz Moda Konseyi Başkanı Caroline Rush’a, Vogue editörlerinden Business of Fashion editörlerine moda dünyasında etkili kim varsa izleyiciler arasındaydı.

Hüseyin Çağlayan her zaman olduğu gibi Amerika ve Japonya’dan ilham alan, Batılıların sömürgesindeki etnik grupların dans ve hareketlerinden izler taşıyan ‘Post- Colonial Body’ başlıklı koleksiyonuyla etkiledi.

Haberin Devamı

Her moda haftasında her sezon olduğu gibi bu kadar emek 10 dakikalık bir defileyle sergilendi ve o 10 dakikada bırakılan ilk izlenim tüm sezonun geleceğini belirliyor.

Chalayan x Wallpaper partisi nasıldı?

Defile sonrası Hüseyin Çağlayan’ın Mayfair’deki mağazasına gidiyoruz, Hüseyin Çağlayan, Melih Yörü ve Jale Erentok Yau ile birlikte, Chalayan x Wallpaper lansman partisi için.

Malum, Hüseyin Çağlayan, Wallpaper dergisinin ekim sayısının konuk editörlüğünü üstlendi.

Ve işte bu özel sayı Londra Moda Haftası’nda Chalayan defilesi sonrasında özel bir partiyle kutlanıyor.

Başta Wallpaper ekibi olmak üzere, efsane tasarımcı Ron Arad’dan defileyi de kaçırmayan moda eleştirmeni Suzy Menkes’e çok güzel bir kalabalık kutluyor Hüseyin Çağlayan’ı.

Herkes elinde Chalayan imzalı Wallpaper dergisiyle poz veriyor ve dergiler kapışılıyor.

Bir kez daha gurur duyuyoruz, Hüseyin Çağlayan’la, bu kadar farklı alanlarda bu kadar yaratıcı olduğu ve bunu 25 yıldır bağımsız olarak sürdürebildiği için.

Ve düşünmeden edemiyoruz, Hüseyin Çağlayan’ın daha önce Saddler’s Wells Tiyatrosu için sahneye koyduğu, sadece kostümlerini tasarlamakla kalmayıp koreografisini de üstlendiği dans performansı ‘Gravity Fatigue’ (Yerçekimi Yorgunluğu) sonunda İstanbul’da izleyebilir miyiz acaba?

Kim bilir Arter gibi yeni kültür-sanat mekânları İstanbullu sanatseverlere böyle bir jest yapar mı acaba?

Haberin Devamı

Chalayan ile gurur duyuyoruz

Chalayan ile gurur duyuyoruz

Mikonos İstanbul’a geliyor

Yaz boyunca eğlenmeyi seven birçok tanıdık isim Mikonos’a gitti.

Mikonos’ta Türklerin en sevdiği beach club’lardan biri Scorpios’tu.

Hep biz mi gideceğiz, şimdi ise sıra onlarda...

Scorpios sadece 2 gece için İstanbul’a geliyor, Soho House İstanbul’da cuma akşamı Lannka ve Valeron&Band canlı performansı var.

Cumartesi akşamı ise Scorpios’un sevilen şefi Alexis Zopas, İstanbul’da mutfağa giriyor ve sadece 1 geceye özel Scorpios menüsü hazırlıyor.

Gece ise Scorpios DJ’leri Jean Claude Ades, Lannka ve Chris IDH ile devam ediyor. Bu, Scorpios’un Soho House bünyesine katıldıktan sonra Mikonos dışındaki ilk partisi, İstanbul’da olması sevindirici.

Gelecek program: Tarkan

Bu hafta sonunun heyecanla beklenen diğer olayı ise Tarkan Harbiye Açıkhava Konserleri.

Harbiye Açıkhava’nın sahibi hangi yıldız diye bu yaz çok konuşuldu, oysa biliyoruz ki hiç tartışmasız tek bir isim, Tarkan, Açıkhava’yı günlerce doldurabiliyor.

Cuma, cumartesi ve pazartesi akşamki konser biletleri piyasaya çıktığı anda tükendi.

Haberin Devamı

Yurt dışından sırf Tarkan’ı izlemek için İstanbul’a gelen hayranları var. Tüm Tarkan hayranları gibi bu hafta sonunu heyecanla bekliyoruz.