Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Çağdaş Eğitim Vakfı’nın Genç Yetenekler Projesi, Berrin Yoleri öncülüğünde tam 10 yıldır büyük emeklerle hayata geçiriliyor.

2009’da Aya İrini’de Ebru Ceylan’ın objektifinden Kutup Yıldızı sergisi ve mini konserle temeli atılan bu harika proje 10 yılda büyük yol kat etti.

Başta, Berrin Yoleri ve ÇEV Sanat Kurulu üyeleri değerli sanatçılar Fazıl Say, Cihat Aşkın, Bülent Evcil ve İbrahim Yazıcı olmak üzere birçok kişinin emeği var Genç Yetenekler’de.

İsimlerini daha çok duyacağımız Genç Yetenekler’den Bora Demir, Cansın Kara, Cemal Aliyev, Deniz Ayşe Birdal, Elvin Ganiyev, Emir İlgen, Ilgın Top, İdil Bursa, İdil Olgar, Kerem Tuncer, Melis Sağlam, Tarık Kaan Alkan ve Tuna Bilgin’i en son konserde izlemiştim.

Haberin Devamı

Konserde bu 13 isim yer aldı, ama ÇEV’in desteklediği tam 42 Genç Yetenek var.

Hepsi enstrüman, eğitim ve seyahat için destek bekliyor.

Genç yetenekler Venedikte sahnede


Kendilerini geliştirebilmeleri ve dünya çapında başarılı olabilmeleri için hayatlarına yeni sponsorların, yeni destekçilerin katılması çok önemli.

İşte şimdi ÇEV Sanat Genç Yetenekler’den Kenan Tatlıcı, Berfin Aksu, Elvin Ganiyev, Iraz Yıldız ve Jamal Aliyev 76. Venedik Film Festivali sırasında 29-31 Ağustos tarihlerinde San Clemente Palace Kempinski’de resitaller verecek.

Eminim hepsi için çok güzel bir deneyim olacak.

Yolları açık olsun!

Kaan Müjdeci’nin ikinci filmi: ‘Iguana Tokyo

Tam 5 yıl önce ilk uzun metraj filmiyle Venedik Film Festivali’ne katılan ve Jüri Özel Ödülü’nü kazanan Kaan Müjdeci, ikinci uzun metraj film projesi ‘Iguana Tokyo’ ile 76. Venedik Uluslararası Film Festivali kapsamındaki Venice Gap Financing Market’a katılmaya hak kazandı.

Sektör profesyonellerini bir araya getirmeyi amaçlayan market, gelecek vaat eden yapımcı ve yönetmenlerin projelerini tamamlamaları için gerekli görüşmeleri gerçekleştirmelerine fırsat sağlıyor.

Saadet Işıl Aksoy, Ertan Saban ve Deniz Ülkü’nün başrollerini paylaştığı bilim kurgu filmi ‘Iguana Tokyo’yu heyecanla bekliyoruz.

Türk sinemasında vizyona giren birçok vasat filmden sonra, yurt dışındaki festivallerdeki başarılarıyla adlarından söz ettiren filmler umut veriyor.

Genç yetenekler Venedikte sahnede


Urla’nın sevilen restoranı 1 geceliğine İstanbul’da

Haberin Devamı

Son zamanlarda en çok övgüyle söz edilen restoran Urla’daki Od.

Urla’nın sadece şarapçılıkla değil, aynı zamanda yemekleriyle de ön plana çıkmasında büyük rol oynadı Od Urla.

Şef Osman Sezener’i İzmirliler babası Günter Sezener’in Alsancak’taki Ristorante Pizzeria Venedik adlı restoranından tanıyorlar.

İzmir dışındakiler ise bu yıl keşfetti Od Urla’yı.

Bu akşam şef Osman Sezener, Od Urla menüsüyle sadece 1 geceliğine Soho House İstanbul’da, kulübün Lübnan restoranı Naavah’nın yerinde.

Kaçırmamakta fayda var!