Çağdaş Ertuna

Çağdaş Ertuna

cagdas.ertuna@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Londra’da Frieze çağdaş sanat fuarıyla eş zamanlı birçok sanat etkinliği düzenleniyor.

Bunlardan en ilginci bu yıl Prada Mode’du.

ABDli sanatçı Theaster Gates ile birlikte 180 Strand adlı brutalist bir binanın boş bir katını özel bir üyelik kulübüne çevirdiler.

Daha önce Miami ve Hong Kong’da Art Basel zamanı yaptıkları gibi.

Hem de sadece 2 güne özel.

Kulüpte tasarımcılar, sanatçılar, küratörler işlerini paylaştı, filmler izlendi, çağdaş sanatçılar DJlik yaptı, canlı sahne performansları gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Sadece iki güne özel üyelik kulübü

Kulüpte kurulan uzun sofrada, halen Paris’te Palais de Tokyo’da kişisel sergisi devam eden ABDli sanatçı Theaster Gates’in yaptığı porselenler kullanıldı.

Theaster Gates’in Prada ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısını Wallpaper’dan tanıdığımız Tony Chambers ile birlikte izledim.

Somerset House’daki Afrikalı sanatçıların işlerini sergileyen 1.54 çağdaş sanat fuarının açılışına katıldıktan hemen sonra.

Theaster Gates, sanatseverlere ulaşması için yapılan işlerle kendi kendisi için yapmak istediği işler arasındaki farkı anlattı uzun uzun.

Bağımsız bir sanatçının moda devi bir markayla iş birliği yapmasının artılarını eksilerini anlattı.

Prada Mode, Frieze haftasında girişi en zor olan ve herkesin üye olmak istediği kulüptü.

Günümüzde bir moda markasının global anlamda başarılı olabilmesi için sadece tasarımlarında başarılı olması yetmiyor işte, başka alanlarda da yaratıcılık ve iş birlikleri gerekiyor.

Sadece iki güne özel üyelik kulübü

Moda haftası bugün başlıyor

Gelelim bizim moda haftasına, İstanbul Moda Haftası, resmi adıyla Mercedes Benz Fashion Week Istanbul 8-11 Ekim tarihlerinde İHKİB’in organizasyonuyla Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde. Bu sezon MBFWI takviminde 41 tasarımcı ve marka, İlkbahar/Yaz 2020 koleksiyonlarını sergileyecek. Bu sezonun en önemli özelliği ise moda haftamız 10. yılını kutluyor.

1 günde 50 yıl

Son yıllarda Bodrum Müzik Festivali’nin kreatif yönetimini üstlenen Tuğçe Tez sayesinde kendimi Londra’da Southbank Centre’da ‘Bir günde 50 yıl’ başlıklı bir konserde buldum.

Klasik müzik dünyasının en önde gelen menajerlik şirketlerinden HarrisonParrott’ın 50. yıl dönümü kutlamasıydı.

Haberin Devamı

Şirketin kurucularından ve halen yöneticisi olan Jasper Parrott bugün 75 yaşında.

Parrott’ın konuşmasından sonra ‘1 orkestra, 4 harika orkestra şefi’ başlıklı konserde sahnede şef Vladimir Ashkenazy vardı.

Efsane şef Vladimir Ashkenazy, HarrisonParrott’la dile kolay tam 50 yıldır birlikte çalışıyormuş.

Bizim müzik dünyasındaki gelgitli ilişkileri düşündükçe tam 50 yıldır birlikte çalışabilmeyi başarmış, dünya çapında olmasına rağmen ilk çalıştığı menajere sadık kalabilmiş ve tabii bu ilişkiyi sağlayabilmiş bir şirkete ne kadar saygı duysak az.