Türkiye'deki En İyi Gezi Blogları

2 Temmuz 2018

Tüm Dünya gibi, Türkiye'de de yükselen trendlerden biri blog yazmak. Kurumsal hayattan kaçış, kolay yoldan para kazanma hayalleri, sosyal medyanın akıl almaz yükselişi, yeni jenerasyonun özel hayatlarını paylaşma isteği... Hepsi bu trendin yükselmesinde etkili.

Gezi Blogu yazmak ise, araştırdığını, gezdiğini unutmamak, daha sonra aynı yerlere gidecek insanlar için faydalı olmak ve aynı şekilde kendi hayatını paylaşma arzusundan ve ünlü olma hayallerinden geçiyor. İşte tam da bu noktada Türkiye'deki gezi blogları arasında, en iyi nitelikli, biraz da farklı olanlara göz atacağız.

İşte Türkiye'nin En İyi 5 Gezi Blogu

1. FilGezi
Fil Gezi yeni bir oluşum diyebiliriz. 1,5-2 senelik bir oluşum. Şimdilik 25 kişilik bir ekipten oluşan bir "seyyah topluluğu". FilGezi'yi farklı kılan, anlatım üslupları, yazılarında onlarca farklı bilgi vermeleri, bir destinasyonu tüm detaylarıyla anlatmaları ve (bence en eğlencelisi bu nokta) toplu halde seyahat etmeleri. İnstagram hesaplarındaki listeler, İstanbul etkinlikleri zaman zaman yaptıkları çekilişler takip etmeye değer.

https://www.filgezi.com

Yazının Devamı

Bursa'da Gezilecek Yerler

26 Haziran 2018

Bursa, İstanbul’luların son zamanlarda en popüler kaçış noktası, Ege’ye giderken uğrak yeri, İskender yemek için bile gidilen lezzet destinasyonu.. Bu nitelendirmeleri oldukça şişirebilirim daha. Ancak bu yazımızın konusu Bursa’da mutlaka gidilmesi, gezilmesi gereken yerler.

Bursa’ya gittiğinizde uğramanız için bir check-list hazırlayacağım. Bu gezilmesi gereken yerler arasında tarihi, kültürel yerler, müzeler olduğu kadar, sahil kasabaları ve köylerde yer almakta. Hadi kalemi kağıdı hazırlayın başlıyoruz.

Bursa Merkez

Heykel
Heykel, Bursa’nın eski ve yeni şehir merkezi olarak bilinir. Bursa’nın eski iş merkezi burasıdır. Ayrıca, şehrin tarihi alanı olarak da kabul edilebilir. Kapalı Çarşı, Ulucamii, Setbaşı, Hanlar, türbeler bu taraftadır.

Yazının Devamı

Vizesiz Ülkelerde Kışın Yaz Tatili

1 Mart 2018

Vizesiz seahat edebileceğiniz ülkeler...Seyahat ederken önümüzdeki engellerden biri de hepimizin bildiği, erindiği ve zaman zaman sinirlendiği vize alma mevzusu. Vize ücreti, yurtdışına çıkış pulu, uçak masrafları derken halihazırda cep yakan etkenler varken bu yazıda vizesiz seyahat edebileceğiniz ülkelerden bahsedelim.

Muhtemelen her vize alma aşamasında, belgeleri toplarken, can yakan paraları öderken, yalandan uçak otel rezervasyonu yaparken "Dünya gittikçe globalleşirken, teknoloji bu kadar gelişmiş ve herkes istediği ülkeye gidebiliyorken (geçmişe göre) hala vize almak da neymiş?" diye sorduğunuzu duyar gibiyim.

İşte insanoğlu Mars'a koloni yollamayı planlarken 21. yüzyılda vizesiz gidilen ülkelerden kışın yaz tatili yapabileceklerinizi derledik:

1- Seyşeller

Yazının Devamı

İstanbul Gezilecek Yerler Listesi

19 Kasım 2017

İstanbul gezilecek yerler listesi - rehberi hazırlamak ne kadar mümkün tartışılır. Şehrin inanılmaz çeşitli sosyo-kültürel yapısını, nüfusun hacmini, neredeyse her semtin birer şehir (hatta kuzey Avrupa'yı referans aldığımızda bir ülke) gibi olduğunu göz önünde bulundurursak, İstanbul'da gezilecek yerler listesi yazmanın zorluğu gözümüzün önüne serilir.

Ancak ben, kişisel deneyimlerimi de hesaba katarak, Avrupa ve Anadolu Yakası için en azından klişe- herkesin gidip görmesi gereken bir liste hazırlayacağım. Hadi başlayalım.

*Avrupa Yakası:

1. Tarihi Yarımada

- Kapalıçarşı

- Sultanahmet Camii

- Topkapı Sarayı

- Ayasofya

Yazının Devamı

İstanbula Yakın Haftasonu Gidilecek Yerler

31 Ekim 2017

İstanbul'dan yani hengameden, betondan, kalabalıktan, gürültü ve çevre kirliliğinden, haftasonu bile olsa kaçmak istiyoruz çoğu zaman. O iki gün bizi stresten, koşuşturmacadan 2 gün bile olsa bizi uzaklaştırıyor. İşte bu yazıda da İstanbul yakınlarında haftasonu gidilecek yerler listesi oluşturmaya çalıştım.

1- Yedigöller

İstanbul' a sadece 4 saat uzaklıktaki Yedigöller sizi oksijene ve huzura boğacak bir yer. Kışın ulaşım biraza zorlu, yaz aylarında ise biraz kalabalık ve popüler bir yer. Ancak ilkbahar ev sonbahar Yedigöller tam bir renk cümbüşü sunuyor. Yedigöller'de uzun uzun doğa yürüyüşleri yapabilir, haftasonu piknik kaçamakları yapabilir ve tek tek gölleri ziyaret edebilirsiniz.

2- Trilye

İstanbul'dan kalkan deniz otobüsleriyle Mudanya'ya ulaşmak sadece 2 saat. Akabinde yarım saat içinde Trilye'de oluyorsunuz. İstanbul'a yakın haftasonu gidilecek yerler arasında benim favorilerimden. Eski bir Rum köyü olan Trilye'de sokaklar arasında gezebilir, meşhur zeytininden ve zeytin yağından alabilir, yerlilerle sohbet edip bol bol fotoğraf çekebilirsiniz. Eğer karnınız acıkırsa sahil boyunca deniz gören balıkçılardan herhangi birine oturabilir ve keyif yapabilirsiniz.

3

Yazının Devamı

Akyaka Gezi Rehberi

18 Ağustos 2017

Akyaka, son senelerde, müthiş bir hızla tercih edilen bir tatil beldesi haline geldi. Bu durum, özellikle Akyaka' da huzur aramaya gidenleri, son 4-5 yılın getirdiği değişime tanık olanları hayli üzdü. Diğer taraftan bölgenin turistik popülasyonunun artması işletmeleri, yerli esnafı sevindirdi.

Özellikle adını sık sık kite surf sporu nedeniyle duyduğumuz Akyaka' ya insanlar neden akın etmeye başladı gelin birlikte bakalım. İşte karşınızda yapılacak aktivitelerle Akyaka gezi rehberi:

1.KiteSurf

Yazımın başında da belirttiğim gibi, Akyaka, Türkiye' nin en güzel kitesurf destinasyonlarından. Upuzun bir parkuru, kumsalı, nehirden gelen buz gibi su, sabah erken saatte başlayıp, akşam sona eren ve bitmeyen rüzgar burayı elverişli bir kitesurf alanı haline getirmiş.

"Kitesurf yapamadan duramıyorum, kitesurf' üm geldi" gibi konuşmalardan ve bu kitleden sıyrılabilirseniz, gerçekten Akyaka gerek parkuru gerekse kitesurf dışındaki aktiviteleriyle mükemmel bir tercih.

2. Azmak Nehri

Azmak Nehri' ni, Akyaka gezi rehberinin 2. kısmına koymam, haksızlık gibi gelebilir. Çünkü buz gibi berrak suyu, sazlıkları, sağlı sollu uzanan çam ağaçları, cır cır böcekleri eşliğinde nehirde

Yazının Devamı

Neden Yeni Nesil Gençlerimiz Seyahat Blogu Yazmaya Yüklendi?

11 Haziran 2017

Gün geçmiyor ki, yeni bir seyahat blogu, geziyorum temalı bir gezi sitesi, işini bırakıp dünya seyahatine çıkan bir çift klişesi çıkmasın. Durumun vehametini- büyüklüğünü instagramda #gezi blogu , #seyahat blogu gibi aramalar yaptığınızda göreceksiniz. (Tabii ki makyaj bloggerlarını, ne idüğü belli olmayan "life style" bloggerı olup ağzını yayarak konuşan hanım kızlarımızı mevzuya eklemiyorum)

Peki neden birden -kişisel - gezi bloglarında bir patlama yaşandı madde madde sıralamak istedim:

1. Kurumsal Hayattan Kaçış Bileti

"Yeni jenerasyon"u o kadar bunalttılar ki; uzayan mesai saatleri, haftasonu çalışma zorunluluğu, iş dışında gelen e-postalar, telefonlar, müthiş bir rekabet... Tam anlamıyla kansere giden yoldan kaçış bileti için insanlar hem eğlenceli, hem para kazanacak bir işe yönelip gezi blogu yazmaya karar verdiler. Acaba yüzde kaçı başarılı oldu :)

2. Kendini Anlatma Güdüsü - Kaygısı

Hepimizde vardır kendini anlatma kaygısı. Yeni girdiğimiz ortamlarda, özel hayatımızda, aile yaşantımızda, iş ortamlarında, haksızlığa uğradığımız zaman, gurulandığımız, neşelendiğimiz, üzüldüğümüz, şaşırdığımız, meraklandığımız zaman. Yani neredeyse hayatımızın büyük bir

Yazının Devamı

İnterrail Yapmak İçin 5 Neden

8 Mayıs 2017

Satın alınan tek bir bilet ile Avrupa sınırları içerisindeki birçok ülkeye tren aracılığıyla seyahat etmenizi sağlayan İnterrail, gün geçtikçe daha da popüler bir seyahat alternatifi haline gelmektedir. Ekonomik oluşu açısından çoğunlukla gençler tarafından tercih edilse de sağladığı birçok avantaj sebebiyle aslında her yaş grubuna hitap eder. Zaten gün geçtikçe artan popülaritesi de sağladığı bu avantajlardan ileri gelmektedir. Bu yazıda sizler için, interrailin 5 ayırıcı özelliği üzerinden neden interrailı deneyimlemeniz gerektiğini anlatacağım.

Yukarıdaki maddeler üzerinden sizlere interrail yapmanız için 5 temel neden sunmuş olsam da interrailın size yaşatacağı muhteşem tecrübeler bunlarla sınırlı kalmamaktadır. Seyahat etmek bir tutkudur; trenle seyahat etmek ise bambaşka bir tutkudur! Deneyimleyin; ne demek istediğimi anlamanız çok zor olmayacaktır. Daha detaylı bilgi için, interrail maliyeti, giderken yanıma ne almalıyım, interrail biletini nereden satın alabilirim gibi bilgiler için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: http://www.filgezi.com/interrail-nedir-ne-kadar-interrail-uzerine-tavsiyeler/

Yazının Devamı