Plazma enerjisi ile Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği

17 Kasım 2017

Plazma Enerjisi ile Ameliyatsız Göz Kapağı Estetiği ve Cilt Gençleştirme


Cilt yüzeyine etki ederek hızlı bir şekilde yenileme sağlayan bu yöntem ile başta alt ve üst göz kapağı kırışıklıkları olmak üzere pek çok durumda ameliyata gerek olmadan cildi gençleştirmek mümkün olmaktadır. Plazma enerjisi, çoğunlukla tek bir seanslık uygulama ile istenilen sonuçlara ulaşılmasına katkıda bulunmakta, nadiren tekrarı gerekmektedir.


Plazma enerjisi tedavisi nedir?

Yazının Devamı

İğneli Radyofrekansla Cildiniz Güzelleşsin

27 Ekim 2017

Radyofrekans uygulamasının etkileri nelerdir?

Radyofrekans enerjisinin iğneler ile doğrudan dermis tabakası içine aktarılması sonucu burada oluşan koagülasyon ile kolajen liflerinde hızlı bir parçalanma sağlanır.

Bunun sonucu yeniden organize olan lifler kısa bir süre içinde kasılmayı, toparlanmayı sağlayacak şekle gelirler. Fibroblast hücrelerinin uyarılması ile yeni kolajen üretimi başlatılır.

Fraksiyonel radyofrekans uygulamasının kullanım alanları nelerdir?

· Cilt kırışıklıklarının tedavisi, cilt yenilenmesi

· Yüz, boyun, dekolte bölgesi sarkmaların tedavisi

· Yara izi (skar) tedavisi

· Sivilce ve sivilce izlerinin tedavisi

Yazının Devamı

Bölgesel İncelme ve Selülit Tedavisi

14 Temmuz 2017

Bölgesel İncelme ve Selülit Tedavisi

Nedir?

Genetik, içsel ve dışsal sebepler ile yıllar içinde yağlanma başlar ve bu yağlanma da vücutta belli başlı alanlarda daha çok depolanır. Bölgesel incelme, kilo azaltma yöntemi değildir. Vücudun belli bölgelerinde birikmiş olan yağların azaltılması amacıyla kullanılan yöntemlere verilen genel isimdir.

Bölgesel incelme yöntemleri temelde 2 grupta toplanır:

- Girişimsel (cerrahi) metodlar; liposuction, lazer lipoliz, lipoliz, vb.

- Girişimsel (cerrahi) olmayan metodlar; pressoterapi, lenf drenaj masajı, LPG, ozon sauna, infrared, kavitasyon, radyofrekans, ultrason, AWT, HIFU, cryolipoliz, vb.

Bölgesel incelme ve selülit tedavisinde yeni, uzun ömürlü, ağrısız, güvenilir, ameliyatsız uygulamalar mevcuttur. Ciltte yağ dokusunu parçalayan lipoliz injeksiyonları, selülit görüntüsünü azaltan mezoterapi uygulamaları ile birlikte de bu sistemler kullanılabilir.

Yazının Devamı

Cildinizi Yaza Mezoterapi ile Hazırlayalım

11 Mayıs 2017

Cildinizi Yaza Mezoterapi ile Hazırlamaya Başlayalım

Cildinizi yaza hazırlamanın en sağlıklı yolu mezoterapidir. İçeriğindeki hyalüronik asit, protein ve vitaminler cilt kalitesini artırır, cildin sıkılaşmasını sağlar ve cilde nem verir. Lekeleri azaltıcı özel mezoterapi kokteylleri, göz altları için üretilmiş ürünler, sigara içen ve cildi mat olanlar için geliştirilmiş, somon DNA içeren kokteyller gibi birçok ürün mevcuttur. Kişinin ihtiyacına göre ürün seçimi ve seans sayısı hekim tarafından belirlenir. Kısaca sizlere mezoterapiyi anlatalım.

Mezoterapi nedir?

Değişik kimyasal maddelerin orta deri tabakasına çok ince uçlu iğneler ile enjekte edilmesiyle yapılan tedavi şeklidir. Problemli alana injeksiyon yapıldığı için etki fazladır, yan etki iğneden kaynaklanan sorunlar dışında yoktur. Bu yöntem birçok branşta tedavi amaçlı olarak kullanılabilir. Günümüzde estetik dermatolojide saç dökülmesinde, yüz ve boyunda antiaging amaçlı kırışıklık önleyici olarak ve selülit tedavisinde en sık kullanılan yöntemdir.

Mezoterapi kaç seans yapılır?

Mezoterapi, kişiden kişiye değişmekle birlikte, uygulanacak bölge ve probleme göre ortalama 4-10 seans sürmektedir. Çok pratik bir

Yazının Devamı

Göz Altı Morlukları Tedavisiz Kalmasın

10 Şubat 2017

Göz Altı Morluklarının Nedenleri ve Tedavisi

Gözaltı morluklarının en sık üç nedeni genetik, alerjiler ve burun akıntılarıdır. Genetik olarak özellikle Asya'lılarda cilt yapısında daha fazla bulunan melanin dediğimiz koyu renge neden olan maddeye bağlı olarak daha sık gözaltı morlukları görmekteyiz. Cilt hastalıklarından olan atopik egzema da mor halkaya sebep olur. Bir diğer önemli sebebi ise yaşlanmadır. Çünkü yaşlanma ile gözaltı cildimiz incelir, kolajen dediğimiz cildi genç, gergin ve canlı gösteren maddenin seviyesi azalır ve böylelikle cilt altında bulunan damarlar daha görünür hale gelir. Diğer bir faktör ise yüz yapısıdır. Yüzümüzde kemik yapıların çıkıntılı olması, göz kapaklarımızın şiş olması ya da gözaltı çukurumuzun belirgin olması ve seviye farkı gölgelenme yaparak gözaltı morluklarını daha da belirgin hale getirir.

Tedavide; eyecell uygulaması, ışık dolgusu ve mezoterapi en iyi sonuç alınan yöntemlerdir. Bazı hastalarda fraksiyonel lazer de tercih edilebilmektedir.

Eye Cell uygulaması

Eye cell uygulamasında göz çevresi için uygun olan botanik kök hücre ekstreleri; üzerinde saç teli inceliğinde iğnelerin bulunduğu roller ile gözaltları ve üst göz

Yazının Devamı

Yeni Yılda Güzellik Sırları

27 Aralık 2016

Yeni Yılda Güzellik Sırları

1. Her zaman cilt bakımı yapılmalıdır

Günlük cilt temizliğinin yanı sıra en az ayda bir kez cilt tipine özel bakımlar yapılmalıdır. Antioksidan içeren serumlarla yapılan cilt bakımları ve nem maskeleri özellikle kış aylarına girdiğimiz şu günlerde çok faydalıdır. Ayrıca aquapeeling dediğimiz suyla el değmeden yapılan cilt bakımı ile, ciltte canlılık ve parlaklık sağlanmakta, leke ve akne problemleri azaltmaktadır. Yılda bir kez fraksiyonel lazer ya da dermapen gibi uygulamalarla da daha derin cilt tabakalarında yenilenme sağlanmaktadır. Bunlar, kırışıklıkların, lekelerin ve izlerin tedavisinde daha etkili yöntemlerdir.

2. Lekelerden kurtulmanın tam zamanı

Lekelerden kurtulmak için kimyasal, karbon, enzimatik peelingler, iğneli radyofrekans, PRP, mezoterapi gibi birçok yöntem ile cildinize uygun tedaviye uzman hekiminizle birlikte karar verebilirsiniz. Lekeler oldukça inatçı problemlerdir. Hekimin hastaya doğru tedaviyi uygulamasının yanısıra, hastanın da dikkat etmesi gereken durumlar vardır. Sıcak ve güneşten korunmak en önemli kuraldır.

3. Gençleşirken doğallık korunabilir

Farklı yöntemlerle kişiye özgü, doğal güzelliği sağlamak

Yazının Devamı

Aknenin güncel tedavileri

7 Aralık 2016

AKNENİN GÜNCEL TEDAVİLERİ

Akne sık görülen bir cilt hastalığıdır. Akne tedavisi; Dermatoloji uzmanlarınca, uygun medikal tedavinin yanı sıra mekanik olarak cilt temizliğinin yapılması, akne oluşumun önleyecek uygulamalar ve akne izi tedavisini kapsar.

CİLT BAKIMI

Sağlıklı cilt parlak ve canlı olur. Bu yüzden 20’li yaşlardan itibaren herkesin cildini temiz tutması ve düzenli olarak bakımını yapması gerekir. Ayda bir kez bakım yaptırarak ve doktorun tavsiye ettiği dermokozmetik ürünleri kullanarak cildin güzelliğini ve sağlığını korumak mümkündür. Akneli bireylerde cilt bakımı sıklığı 1 veya 2 hafta ara ile başlanır, daha sonra ayda bir idame tedaviye geçilir. Akne hastası cilt bakımının yanı sıra dermatoloji uzmanı hekim tarafından uygun kremler hatta antibiyotik tedavisi ile desteklenir. Son zamanlarda el değmeden, içerisinde özel ürünleri içeren su ile vakumlu aquapeeling uygulamaları , akneli hastalarda tercih edilmektedir.

KARBON PEELING

Q-switched Nd-Yag lazer ile yapılabilen karbon peeling ile kolajen dokuyu canlandırmak, cildi tazelemek, akneyi azaltmak ve genişlemiş gözenekleri sıkılaştırmak mümkündür. Ağrısız işlem sonrası yara ve kabuklanma olmaması en önemli avantajıdır.

Her

Yazının Devamı

Akne Her Yaşta Görülebilen Bir Cİlt Hastalığıdır !

1 Aralık 2016

Akne Nedir?

Toplumda çoğunlukla sivilce olarak bilinen akne, iz bırakabilen kronik bir cilt hastalığıdır. Sıklıkla burun kenarları, alın, çene ve yanaklarda görülen akneler; saçlı deri, göğüs, sırt ve omuz bölgelerinde de oluşabilir. Akne oluşumunun temelinde yatan nedenin mutlaka iyi araştırılması gerekir.

Akne hangi yaşlarda görülür?

Aknelerin oluşumu genellikle 12-14 yaşlarında başlar, 16-19 yaşları ise en yoğun olduğu dönemlerdir. Herkes, yaşamı boyunca az veya çok akne problemi ile karşılaşır. Açık komedonlar, yassı, hafif kabarık, merkezi siyah bir nokta şeklinde görülür. Kapalı komedonlar ise akne lezyonlarının öncüsü olarak kabul edilen beyaz noktalar olarak meydana gelir. Fiziksel olarak önemli şikayetlere neden olan akne, psikolojik olarak da önemli sorunları beraberinde getirir. Buna ‘dismorfofobi’ adı verilir.

Akne oluşumunu etkileyen faktörler nelerdir?

Kalıtsal nedenler

Hormonal nedenler

Eğilimli ciltler için sağlıksız beslenme

Yazının Devamı