Ebru Erke

Ebru Erke

erke.ebru@gmail.com

Tüm Yazıları

Yeniler, yenilenenler, klasikler… Bakalım Çeşme ve Alaçatı’da bu yaz neler var?

Nisan ayında düzenlenen “Tasting Alaçatı” ile Alaçatı sezona keyifli bir başlangıç yapmıştı. Beldede geçmişte düzenlenen ve biraz amacından sapmış oldukça kötü organizasyonlar sonrasında “Tasting Alaçatı” gerek kalitesi, gerekse dolu dolu içeriği ile hem köydekilere hem de ziyaretçilere çok iyi geldi. Nalan Miri Sözer ve ekibi tarafından organize edilen etkinlik uluslararası arenaya açılma hedefinde. Yerel işletmelerin ev sahipliğinde gerçekleşen ve bölgede sürdürülebilir turizmi amaçlayan organizasyonda Alaçatı’nın en iyi restoranları ve otelleri, bağ evleri ve çiftlikleri özel mönüleri, etkinlikleri ve atölye çalışmaları ile bu organizasyona kapılarını açıyor. Amaç, bölgeyi en güzel zamanında yaşatmak, özellikli menüler hazırlamak, workshop’larla heyecan yaratmak, müzik ve sanatla keyifli anlara imza atarak deneyime dayalı bir tatil anlayışını yaygınlaştırmak. Evet, sezonu keyifle açtık. Bakalım şimdilerde neler oluyor bu gözde tatil beldesinde.

Haberin Devamı

Çeşme-Alaçatı hattında neler  oluyor
Kabukları kırmaya var mısınız?

Viento Oteli ilk açıldığı günden itibaren biliyor ve takip ediyorum. Sahibi Figen Erbaş’ın hem mutfak hem de işletme anlayışındaki aşırı titizlik ve hassasiyeti ile çıtayı günden güne yukarı çıkarmayı başardılar. Geçen yıl otelin minik bahçesinde açtıkları Sota bu yıl menüyü daha da geliştirmiş olarak yoluna devam ediyor. Çeşme ve Karaburun yarımadasının karides, langusta ve karavidasının yanında istakoz, istiridye ve vongoleleri havuzdan canlı seçme imkanı da veriyor.

Bu plajda hem lezzet, hem de eğlence var

Geçtiğimiz yıl açılan Spiaggio Grande 2019 sezonununda da hem sahne hem mutfağındaki iddiasını sürdürüyor. Mekanın taze kabuklu tezgahı ve fırını yine göz dolduruyor. Cabaret programlarında perşembe akşamları Deniz Seki, cumaları Cenk Eren, pazarları Yaşar, cumartesi günleri Defne Samyeli ile Ayta Sözeri dönüşümlü sahne alıyor.

Çeşme-Alaçatı hattında neler  oluyor

Esnaf plaja indi

Ergun Yıldız’ın Esnaf’ı bu yaz sürpriz yaparak plaja da indi. Fly-inn içerisinde yer alan “Esnaf On The Beach” çim alan, tahta platform ve kumsala yayılmış 120 şezlongdan oluşan butik plajıyla dikkat çekiyor. Palmiye ağaçlı parti alanında Fransız Rivierası ve Yunan Adalarını aratmayan farklı bir eğlence versiyonuyla konuklarını ağırlıyor. Havyarlı patates, çilek salatalı kokoreç ve Istakozlu makarnası ise şimdiden herkesin dilinde…

Haberin Devamı

Karpuzlu mantı da ne demek?

Karpuzlu mantıyı duyanların ilk sorusu bu oluyor şüphesiz. Aman inanın tabakta, kulağa ilk geldiği kadar alakasız değiller kesinlikle hatta epeyce müptelası var desek yanlış olmaz. Lüks bohem Dalyan’da hizmet veren Momo’nun başında Burak Beşer var. Konsept tasarım Ece Akbulut’a ait. İşletmeciliği ise yine Turgay Yıldız’da. Menü de Carlo Bernardini’ye emanet. Uzun öğle yemekleri için paylaşımlık yeni Akdeniz lezzetleri ve kaburgalı burger gibi daha hızlı yenebilecek tatlar da menünün yenileri arasında.

Çeşme-Alaçatı hattında neler  oluyor

İddiali Hammam

Sektörün çalışkan, işini aşkla yapan, pırıl pırıl insanlarından biridir Serkan Koca. Eski Momo’nun yerine bu yıl “Hep hayalini kurduğum mekanı sonunda yaptım” diye bahsettiği Hammam’ı açtı. Mekanın hem mutfak, hem de dekorasyonu baştan aşağı değişmiş. Menü Türk-İtalyan mutfağı ağırlıklı. “Hamama giren terler” gibi iddialı kokteyllerin bulunduğu kokteyl menüsü en az yemekler kadar dikkat çekiyor. Hammam gece 23.00’ten sonra kulübe dönüyor. Biraz Türkçe, biraz yabancı bir play listi var.

Haberin Devamı

Çeşme-Alaçatı hattında neler  oluyor

İstanbul’dan transfer

Akaretler’deki mekanlarında son zamanlarda yemek sonrası eğlencesiyle adından sıkça söz ettirmiş olsa da Kafi demek benim için özel sosuyla servis edilen lezzetli bir kebap demek. Çıtır patateslerle sunulan atomunu ve Kayseri’de özel olarak yaptırılan sucuk içini de unutmamak gerek. Kafi menüsünü Ege’nin zarafetine ayak uydurmak suretiyle revize ederek Alaçatı’ya taşındı.İşletmeciliğini Mert Davran’ın yaptığı Kafi sahnesinde pazartesi, salı, perşembe, cumartesi günleri Mert Davran, diğer günler de altı dilde şarkı söyleyen Müge Zümrütbel sahne alıyor.

Çeşme-Alaçatı hattında neler  oluyor