Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Yaz tatillerinde futbolsuz geçen süreçte bu güzel oyuna duyulan özlem, futbolseverlerin gönlünde hergeçen gün artıyor. Taraftarlar takımlarına kavuşmayı heyecanla bekliyor.

***

2017-20018 sezonunun ilk başlama düdüğüne kadar süren sezon başı hazırlıkları hızla devam ediyor. Taraftarlarda merakla bekledikleri transferlerini ise, kulüpler ekonomik güçleri ölçüsünde sürdürüyor. Maçın sahada oynanarak kazanıldığı düşünülürse, başarının anahtarı elbette çok çalışmaktan geçer gerçeği unutulmamalı. Ünlü İngiliz teknik adam Alex Fergusson, sezon başı çalışmaları ve hazırlık maçları ile ilgili olarak, “Futbolcularımızın fizik olarak hazır olup olmadıklarını ölçmek için çalışırız. Kazanmak önemli değil, maksat eksikleri görmek” der ifadesinin doğruluğuna inanırım.

Haberin Devamı

***

Her teknik adam çalışmalarında oyuncularının gücünü, süratini ve enerjisini en üste çıkarmak için çaba içinde. Takımı yaratırken en önemlisi de, asla yenilgiyi kabul etmeme anlayışını hazırlık kamplarından başlayarak sezon boyunca devam edecek pozitif oyun anlayışına yansıtma çabası içindedir.

***

Başta taraftarlar olmak üzere, bu süreçte sabır göstermek önemli. Bunu, saygıdeğer okuyucularımdan gelen, maçlar yaklaştıkça daha doğru transfer yapmadık, eksiklerimiz çok gibi olumsuz ve kaygı dolu gelen mesajlardan dolayı yazdım.

Taraftar, elbetteki haklı. Ancak şu bilinmelidir ki, bu dönem takım içindeki yapıyı inceleme, yönetme ve sorunları çözme sürecidir. Bu süreçten sonra istikrarlı bir takım yaratılacağı unutulmasın.

***

Telaşa da yer yok, Süper Lig ve TFF 1. Lig 11 Ağustos’ta başlayacak, 2. ve 3. liglerin de 20 Ağustos’ta başlayacağı düşünülürse, takımları adına olumsuz düşünceye gerek yok. Bir taraftardan çok güzel bir mesaj geldi, ‘Ne yapalım yani, bizimde takımımızla ilgili hayalimiz var. Bunun gerçekleşmesi adına acele ediyoruz.’ Bu düşünceleri saygıyla karşılıyorum. Doğrudur. “Başarı, hazırlıklı akıldan yanadır.” Bunun için yönetimlerimize ve teknik adamlarımıza güvenelim ve en önemlisi sabırlı olalım...