Fatih Tanfer

Fatih Tanfer

fatihtanfer@mynet.com

Tüm Yazıları

Göztepe’nin deplasmanda Kasımpaşa karşısında aldığı 3-1’lik mağlubiyetin nedenlerini şöyle sıralayabilirim..

Göztepe fizik, güç ve mücadele yönünden başarılı değildi. En önemlisi maçta rolünü kaptırdı. Oyunun temposu ve ritmini Kasımpaşa belirledi.

Göztepe’de bu maçta düzensiz bir defans hattı ve kötü bir takım savunması vardı. Kalede Beto ve son anda oyuna dahil olan Léo çok iyi oynadılar.

Orta alanın merkezinde oynayan Rotman ve Selçuk’un kırılgan yapısı Kasımpaşa’nın işini kolaylaştırdı. Rakibin hızlı hücumlarına takım halinde reaksiyon gösteremediler.

Haberin Devamı

Castro takımın en iyisiydi. Topu ikinci bölgeden üçüncü bölgeye taşıyan tek oyuncuydu. Ancak onun gayreti de yetmedi.

Forvette önce Jahovic ve Tayfur, ikinci yarı oyuna giren Ömer, Ghilas sabit kaldılar ve rahat kontrol edildiler. Kısacası hücuma hiç katkıda bulunamadılar.

Göztepe defansı bu maçta çok pozisyon hatası yaptı. Savunmada ciddi yerleşim zaafları vardı. Göztepe’nin pozitif oyun anlayışında var olan savunma ve orta sahadaki yardımlaşma bu maçta yoktu. Üçüncü bölgede topla buluşamadılar. Kısacası hücumda da etkisizdiler.

Kasımpaşa’nın en etkili oyuncusu Trézéguet topla içeri katederek Göztepe’nin ceza yayı önündeki oluşan boşluğunu etkili bir biçimde kullandı. Diğer atletik özellikleri olan oyuncuları Eduok ve Mensah ile hızlı akınlar geliştirdi. Topu önce kanatlara sonra merkeze taşıyıp Göztepe defansını zor durumda bıraktılar.

Göztepe’nin bu maçta oyun planı tutmadı. Oyuncuların performansları bildiğimiz güçlerinin altında kaldı. Futbolda böyle sonuçlar vardır. 34 maçlık lig maratonunun sadece 10 maçı sona erdi.

Futbolda her takımın kötü oynadığı, takım yapısının bozulduğu maçlar olabilir. Böyle sonuçlarda hiç düzelmeyecek gibi lanse edilir. Ve bir anda büyük bir umutsuzluğa düşülür. Dokuz maçta lig ikincisi olan bu takımdı. Elbetteki düzeltilmesi gereken hususlar olduğu bir gerçektir. Bu sorunları da çözecek, teknik adamlığına büyük güvencem olan Tamer Hoca’dır.

Göztepe’nin hedefini sezon başında Başkan Mehmet Sepil her platformda söyledi. Yersiz hayal kırıklığına, endişeye gerek yok. Yeter ki destek ve sevgi artarak devam etsin. Buna da maç sonrası seyircisinin takımı çağırarak yarattığı güzel tablo bir örnektir. Göztepe’ye inanmaya ve moral vermeye devam, buna ihtiyacı var.