Gonca Kocabaş

Gonca Kocabaş

gonca.kocabas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun zamandır listemizde gözümüze ilişip duran ama erteleye erteleye bugünlere kadar getirdiğimiz Pamukkale'yi listeden çıkarmanın artık zamanı gelmişti.

Cumartesi sabah erken saatlerde her zaman olduğu gibi kalacak yer bile ayarlamadan İstanbul'dan yola çıktık. Yola çıktığımızda hangi rotayı izleyeceğimizi bile bilmeden (Bayağı bilinmeze gittik , siz bizim gibi yapmayın ) yol aldık. Yolda Kütahya, Afyon üzeri gitmeye karar verdiğimiz anda ben sucuk, kaymak, nerede ne yenir araştırmasına başladım. Not. Hâlâ kalacak yerimiz yok ama nereden sucuk nereden kaymak alınır onları gayet iyi biliyorum :)

Haberin Devamı

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

TURİZM OTELCİLİĞE GİRİŞ DERS 1: REZERVASYON

Yaklaşık 9 saat süren yolculuktan sonra (sadece benzin almak ve yemek yemek için durduk) Pamukkale'ye vardık. Artık yaklaştıkça 'başımızı sokacak' yer meselesine sucuk ve kaymaktan daha fazla ihtiyacımızın olduğunu düşündüm, rastgele bir oteli arayıp yer olduğunu öğrendim ve kapattım.

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

Rezervasyon mu? Yoo hayır yaptırmadım :) Otele gittiğimizde hangi soruyla karşılaştığımızı tahmin ediyorsunuzdur. "Rezervasyon kimin adınaydı?" Rezervasyon? Siz siz olun rezervasyon yaptırmadan otele gitmeyin, lütfen yapmayın bunu:) Neyse ki bize aynı fiyatlarda kalacak başka bir otel buldular ve oraya yerleştik. Oda kahvaltı için de 140 TL ödedik.

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

MÜZE KARTINIZ 10 DAKİKADA YAPILIR HEMEN TESLİM EDİLİR

Pamukkale'ye yakın çok fazla otel var, aracınızla gelecekseniz hemen hepsinin de otoparkı var. Otele yerleşip havanın 302 derece olduğu öğle saatlerinde Pamukkale'yi gezmek gibi bir hata yaptık. Asyalı turistlerin "Buraya görmeden ölemeyiz" hırsı arasında, 302 derecede, biletlerimizi aldık. Pamukkale'ye giriş müze kart ile ücretsiz. Eğer kartınız yoksa 35 TL giriş ücreti ödemeniz gerekiyordu en son ama yeni gelen zam ile bu ücret 50 TL olmuş ki içeride de ücretli bölümler var. Müze kartınız varsa beklemeden girebilirsiniz. Eğer kartınız yoksa orada 10 dakika içinde size teslim ediyorlar. Bu arada biz biraz hızlı bir tur yapmak adına Güney kapısına gidip arabayı otoparka bıraktık. Ödemeyi gün sonunda yapıyorsunuz ve 5 TL.

Haberin Devamı

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

TEMMUZDA GİDECEKLERE TAVSİYE: GİTMEYİN!

Eğer bizim gibi Temmuz başında gidiyorsanız gitmeyin :) Ama yok Temmuzda mutlaka Pamukkale'ye gitmeliyim diyorsanız yanınıza bolca su, yedek kıyafet, yiyecek, şapka ve güneş kremi alın. İçeri girdiğinizde arabaya yeniden çıkıp girmek biraz sıkıntılı oluyor. O yüzden alacaklarınızı içeri girmeden atın çantanıza. Güney kapısı tam seyir terasının olduğu nokta. Yani turistlerin suya giremediği ve travertenleri boş yakalama şansınızın olduğu tek yer. Buradan güzel fotoğraflar çıkarabilirsiniz. Nereden neyi çekeceğimi bilemiyorum diyorsanız Asyalıları izleyin :)

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

HAYAT KURTARAN UYARILAR

Travertenlere girecekseniz ayakkabılarınızı çıkarmanız gerektiğini ve zeminin bazı noktalarda oldukça kaygan olduğunu unutmayın. Suda yürürken ellerinizin boş kalmasına özen gösterin. Ayakkabılarınız için yanınızda bir çanta getirmeyi de unutmayın. Kararmaların başladığı Pamukkale travertenlerine uzun zamandır kısıtlama getirilmiş ve belli başlı yerlere girişle sınırlandırılmış. Hem Hierapolis antik kenti hem de Pamukkale için 2 gün ayırırsanız rahat rahat gezebilirsiniz.

Haberin Devamı

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

HİDAYET ABİ ÖNEMLİ

Biz dönüşte Afyon'a uğrayıp Hidayet Abi'nin Yeri'nde şimdiye kadar yediğimiz en iyi kaymaklı ekmek kadayıfını yedik. Küçücük dükkânı ve tek masası ile gerçek manasıyla yıllara meydan okuyor. 1960'da babasıyla başlamış bu işe, şimdilerde de torunu yardımcı oluyor ona. Bize yerini verip önümüze o tatlıyı getirdiği anda benim için zaman durdu, ki normalde pek de sevmem ekmek kadayıfını. Ben kaymaklarını yerim sadece diyordum ama sandığım gibi olmadı :) Eğer isterseniz kaymak ve tatlıdan yanınıza paket yaptırmanız mümkün. Biz yaptırmadık ve bu ikinci büyük pişmanlığım. İlki malum, rezervasyon sorunumuz :)

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

Eğer zamanınız varsa da Afyon'daki semt pazarına bir uğrayın derim. Pazar günleri caminin orada kuruluyor. Pazarda dilimledikleri karpuzlardan canınız çekerse "Alın çocuklar alın istediğiniz kadar alıp yiyin" diye karşılıyorlar sizi :) Arabanızı da caminin oradaki meydana park edebilirsiniz. Herkes aşırı yardımsever. Siz park edin diye kendi arabalarını park yerlerinden çıkaran insanlar var mesela :)

Temmuzda Pamukkaleye neden gidilmez

Eğer gitmediyseniz listenizdeki Pamukkale'nin üzerine bir çizik atmanın vakti gelmiş olabilir. Belki temmuz belki temmuzdan da yakın! Eylül ayı tam zamanı. Şimdiden iyi eğlenceler.