Mehmet Demirtaş

Mehmet Demirtaş

mehmet.demirtas@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kıyasıya mücadelelerin baş gösterdiği 2018-2019 sezonu sona ermek üzere. İzmir ve Ege temsilcilerimizden bir üst lig için mücadele veren takımlardan kimisi baharı yaşıyor, kimisinde ise yaprak dökümü var.

Süper Lig’de 7 yıldır mücadele eden ve tarihi başarılar yaşayan Akhisarspor sezon başından bu yana yer aldığı düşme hattından çıkamadı ve tarihinde ilk kez küme düşmenin acısını yaşadı.

Göztepe, ligin bitimine 2 hafta kala 34 puanla düşme hattının bir basamak üzerinde yer alıyor. İzmir’in Süper Lig’deki tek temsilcisi olan sarı kırmızılıların, bu zorlu süreci de atlatacağına ve düşmeyeceğine inancım tam.

Haberin Devamı

1. Lig’de Abalı Denizlispor, 9 yıl aradan sonra adını Süper Lig’e yazdırmayı başardı. Hoş geldin Denizlispor diyorum.

***

7 yıl aradan sonra 1. Lig’e çıkmayı başaran Altay, ilk sezonunda özellikle ikinci yarıdaki performansıyla önümüzdeki yıl şampiyonluğun en büyük adaylarından biri olduğunu ispatladı.

Birbirinden güçlü takımların yer aldığı 2. Lig Kırmızı Grup’ta Menemen Belediyespor, üst üste 3 yıl play-offlarda kaybettiği şampiyonluğu, bu sezon bitime 2 hafta kala doğrudan ilan ederek tarihinde ilk kez 1. Lig’e yükselmeyi başardı.

***

2. Lig Beyaz Grup’ta Manisa Büyükşehir Belediyespor, adını 1. Lig’e yazdırmak için play- offlarda mücadele ediyor. Tüm takımlarımızı verdikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum.

Ben bu noktada Türkiye’nin futbolcu fabrikası Altınordu’ya ayrı bir parantez açmak istiyorum.

Türk futbolunda altyapısı ‘parmakla’ gösterilen kulüplerden birisi Altınordu…

Hakikaten de Seyit Mehmet Özkan’ın Altınordu’su önemli işler başardı. Tesisleriyle, yetiştirdiği oyuncularla Altınordu olmak kolay olmadı.

Yetiştirdiği yıldızlarla Türk futboluna öylesine damga vurdu ki, herkes örnek alıyor İzmir temsilcisini…

7 yıl öncesine kadar yeni neslin pek tanımadığı, ancak çoğu kişinin adını çevresindeki büyüklerinden duyduğu bir takımdı Altınordu.

İzmir’in Kırmızı Şeytanlar’ı, 90 yıllık mazisiyle farklı bir camia. Unutulmaya yüz tutmuşlardı. Bugün tribünlerinde 50 yaş üstü seyirci sayısının fazla oluşu da bu sebeptendir.

Haberin Devamı

”İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” felsefesiyle yola çıkan Altınordu, genç yeteneklere bu doğrultuda eğitim veriyor.

“Kanıta ve kayda dayalı eğitim programı” uygulanıyor. Türkiye’de planlı, disiplinli bir altyapıya ve futbolcu yetiştirme anlayışına sahip tek kulüp, İzmir’in Altınordu’su...

***

Altınordu artık Süper Lig’deki yerini almalıdır. Özellikle, bulunduğu noktaya tırnaklarıyla kazıya kazıya gelen ve bu takımın başarısının başmimarlarından biri olan Hüseyin Eroğlu ile arkadaşları Süper Lig’i sonuna kadar hak ediyor.

1. Lig’de, evinde Boluspor’u 3-0 mağlup ederek 5. sıraya yükselen Altınordu, son hafta maçında deplasmanda, iddiası bulunmayan Giresunspor’u da yenmesi halinde diğer sonuçlara bakılmaksızın tarihinde ilk kez play-off oynamaya hak kazanacak.

Altınordu 7 yıl önce ‘bu toprakların çocuklarına güvenerek’ çıktığı yolda; artık Süper Lig yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hatta, bu lige bir nefes kadar yakınlar.

İyi ki bu yola çıktılar. Yolunuz açık, her yaptığınız bu ülkeye örnek olsun...