Kahve Mucizesi!

16 Temmuz 2017

Herkese yeniden merhaba!

Yaz mevsimini çoğumuz seviyor olsakta güneş,deniz, havuz ve sık sık alınan duşlar sonucunda cildimiz, bacaklarımız ve hatta dudaklarımız bile bu duruma tepki göstererek kurumuş, nemini kaybetmiş ve bakımsız görünebilir. Sağlıkla parlayan ve pürüzsüz görünen bir ciltle ilgili bilmemiz gereken en önemli nokta düzenli yapılan peelingler, yani cildimizi ölü derilerden arındırmak ve nemlendirmektir. Bugün sizlerle yapımı oldukça kolay olan ve özellikle kahve tutkunlarının çok seveceğine emin olduğum bir peeling tarifi paylaşacağım.

Hazırlayacağımız peeling için gerekli olan malzemeler çoğumuzun evinde bulunan yoksa bile kolaylıkla ulaşabileceğiniz ve uygun fiyatlı malzemelerden oluşuyor. Kullanacağımız ürünler tamamen doğal olacağı için gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.

Gerekli malzemeler;

-Türk kahvesi

-Esmer şeker

-Beyaz şeker

-Zeytinyağı

Yazının Devamı

Aydınlatıcı Dosyası

12 Aralık 2016

Herkese yeniden merhaba!

Bugün son zamanlarda adını sıkça duyduğunuza emin olduğum ''aydınlatıcı dosyasını'' masaya yatırıyoruz. Peki nedir bu aydınlatıcılar, nasıl kullanılırlar hepsinden bahsedeceğiz..

Son dönemde makyaj trendlerinde olmazsa olmaz hale gelen aydınlatıcıların öncelikli görevi cildinize doğal bir ışıltı katarak daha sağlıklı görünmesine yardımcı olmasıdır. Genellikle yüzünüzde yüksek bölgelere (alın, kaş altı, elmacık kemiği, dudak üstü, burun üstü ve çene) uygulanmakla beraber gözleri daha canlı ve uyanık göstermek için göz pınarlarınada uygulanabilir. Bunlarla beraber fondoten ya da bb kreminizin içine çok çok az miktar karıştırarak - hiç birimiz disko topuna dönmek istemeyiz değil mi :) - tüm cildinizede kullanabilirsiniz. Yağlı bir cildiniz varsa yağlanmanın yoğun olmadığı bölgelere uygulamaya dikkat edin, çünkü aydınlatıcı sürdüğünüz yeri ön plana çıkaracaktır.

Aydınlatıcıları uygularken parmaklarınızdan, makyaj süngerlerinden veya fan fırçalarından yararlanabilirsiniz.

Gelelim çeşitlerine; aydınlatıcılar farklı formlarda bulunabiliyor, toz pudra, stick ya da krem şeklinde.. Renk konusunda da bir ayrım mevcut; sarı alt tonlular ve pembe alt tonlular..

Yazının Devamı

Güzellik İksiri Hindistan Cevizi Yağı

31 Ekim 2016

Uzun bir aradan sonra herkese yeniden merhaba!

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği bugünlerde imdadımıza yetişecek bir yağdan bahsedeceğim sizlere. Birçoğunuzun duyduğundan emin olduğum mucizenin adı Hindistan Cevizi Yağı! Bu yağın faydaları saymakla bitmiyor desek yeridir. Dilerseniz hemen ayrıntılara geçelim :)

Öncelikle Türkiye piyasasında taklitlerinin bolca bulunduğu bu yağı alırken ''soğuk preslenerek elde edilen ve organik sertifikalı'' olmasına dikkat edin. Hindistan Cevizi Yağı cam şişede ve katı formda bulunuyor, elinize aldığınız bir miktar katı yağ, oda sıcaklığıyla kolaylıkla eriyor. Yağı oda sıcaklığınızda muhafaza etmeniz öneriliyor.

Sıra merakla beklediğiniz kullanım alanları ve faydalarına geldi:

*Öncelikle nemlendirme konusunda oldukça başarılı olan bu yağı duştan sonra tüm vücudunuza, yatmadan önce ellerinize, cildinizin hassasiyetine bağlı olarak az bir miktar cildinize ve soğuk havalarda oldukça kuruyan dudaklarınıza uygulayabilirsiniz.

*Hamile bayanlar için karın ve bacak bölgesinde çatlakların oluşumunu yoğun nem verme özelliği sayesinde engellediği bilinmektedir.

*Çabuk kırılan,uzamayan ve sararan tırnaklarda oldukça etkili olduğu

Yazının Devamı

Saç uzatma kürü

6 Eylül 2016

Herkese Merhaba,

Bugün saçlarını uzatmak isteyenlerin dikkatini çekecek bir yazı paylaşıyorum. Bahsedeceğim yöntemi bizzat kendi saçlarımda da uygulayıp faydasını gördüğüm için sizlere de gönül rahatlığıyla anlatacağım. Lafı uzatmadan hemen tarife geçelim :)

Herkesin evinde rahatlıkla hazırlayabileceği bir bakım kürü!

Almanız gerekenler;

- Aktarlardan ulaşabileceğiniz sinameki otu ( paketi 5 lira)

- Eczaneden alacabileceğiniz bemiks ampül (paketi 5 lira)

- Badem yağı ( 5 lira)

1 çay bardağı suyu cezvede kaynatın. Ardından bir tutam sinameki otu koyun ve demlenmeye bırakın. 5-10 dakika bekledikten sonra bir kaba dökün ve içine bir adet bemiks ampülü kırın son olarakta badem yağının kapağı kadar ilave edin. Soğuncaya kadar beklemeye bırakın. Duşa girmeden önce yoğun olarak önce saç diplerinize masaj yaparak ardından tüm saçınıza uygulayın ve saçlarınızı bir havluyla sarın. Bu şekilde ne kadar bekletirseniz saçınız o kadar beslenecek ve daha faydalı olacaktır. (ortalama 45 dakika bekletebilirsiniz.) Burada size ufak bir tüyo vermek istiyorum, duşa girdiğinizde saçınıza su değdirmeden önce şampuanlayın bu şekilde yağın saçınızdan çıkması çok daha kolay olacaktır.

Yazının Devamı

Her mevsim sağlıklı bir cilt için

1 Eylül 2016

Herkese Merhaba!

Yaz aylarının son günlerini yaşarken ilk önce kendimizi ardından cildimizi mevsim değişikliğine hazırlama zamanı gelmiş demektir. Her ne kadar yazın bitişini kabullenemiyor olsam da takvimler bugün 31 Ağustos'u göstermekte :)

İlk olarak kendimizi ruhen kış aylarına hazır etmekle başladıktan sonra gelelim soğuk havalarda da sağlıklı ve güzel görünen ciltlerin sırlarına :) Herkesin saç ve cilt tipi farklılık gösterdiği gibi, ihtiyaçlarıda mevsimden mevsime değişmektedir. Öncelikle hepimizin bilmesi gereken, cilt/saç tipiniz ne olursa olsun bol su tüketmeyi ihmal etmemeniz. Bunun yanı sıra dengeli beslenmek işin püf noktalarından. Sağlıklı ve canlı bir görüntü için dilediğiniz kadar pahalı markaların cilt bakım ürünlerini kullanın içten bakılmamış bir cilt sağlıklı görünmeyecektir. Hepinizin bildiği gibi kaliteli bir uyku ile de ''içten bakmak'' kısmını hemen hemen tamamlamış oluyoruz :)

Bunların ardından en önemlisi cilt tipimize, saç yapımıza ve yaşımıza en uygun ürünleri kullanmak. Riskleri olsa da çoğu insan deneme-yanılma yöntemiyle kendisine iyi gelen ürünleri buluyor, yada bu arayış yıllarca devam ediyor. Bu konuda size vereceğim ilk tavsiye tabiki

Yazının Devamı