Murat Şahin

Murat Şahin

msahiniletisim@gmail.com

Tüm Yazıları

Bu hafta sizlere, Ege Bölgesi’nde birçok proje ve çalışmaya imza atan ancak ismini yeterince duyuramamış bir sivil toplum kuruluşundan bahsedeceğim. İzmir’de 7 yıl önce kurulan finans alanındaki akademisyen, uzman ve profesyonel yöneticilerin üye olduğu Ege Finans Derneği, özellikle ekonominin sıkıntıda olduğu dönemlerde yaptığı çalışmalarla öne çıkıyor. Geçenlerde derneğin kurucularından, Danışma Kurulu üyesi Ramazan Abay, İzmir Ticaret Odası’nda yaptığı sunumda, KOBİ’lere krizden çıkış için 4S formülünü önermişti. Kriz dönemlerinde soğukkanlı-sabırlı olunması ve şirketin devamlılığının toplum için öneminin unutulmaması gerektiğini vurgulamıştı. Dernek, kısa bir süre önce düzenlediği ‘Finans Tadında Sohbetler’ toplantısında da Girişim Eğitim ve Danışmanlık Merkezi Kurucusu Mehmet Sanlı’yı konuk etti. Sanlı, sunumunda, güçlü geleceğe ancak genç beyinlerin fikirleriyle gidilebileceğine dikkat çekti, “Gençler fikirlerinin altyapısını iyi hazırlamalı ve derinliği oluşturmalıdır. Hedefine odaklanmış bir gencin yapamayacağı bir şey yoktur. Bu yüzden şartlar ne olursa olsun, hangi zorluk çıkarsa çıksın doğru adımlar attığınız zaman, projeleriniz ve düşüncelerinizle yatırımcıların ilgisini çekmeyi başaracaksınız” vurgusunu yaptı.

Haberin Devamı

Kurumlardan yararlanalım

Derneğin zor günlerde yol gösterici misyonu kentimiz için bir kazanç. KOBİ’ler ve genç girişimciler için bu dernekten daha çok yararlanılması gerekiyor. Toplantı sonrası bir araya geldiğimiz Dernek Başkanı Mehmet Vurucu ile Danışma Kurulu üyesi Ramazan Abay, kent ekonomisine daha çok hizmet etmek istediklerinin altını çizdi. Derneklerinin 170 üyesi ve 110 Genç EFD üyesiyle çok sayıda protokole imza attığını anımsatan Vurucu, “Çok sayıda STK, oda ve üniversite ile işbirliği içinde FİNKOBİ, MENTOR-MENTEE Programı, liselerde finansal okuryazarlık gibi projeleri hayata geçirdik. Benim 29 yıllık bankacılık tecrübem var. Dernek üyelerimiz ve yöneticilerimiz de kendi alanlarında uzman ve deneyimliler. Ege Bölgesi’nde bundan sonra da KOBİ’ler ve genç girişimciler için birçok proje üretmeye hazırız. Egeli iş insanlarına başta finans olmak üzere her alanda destek verebiliriz” diyor.

Haberin Devamı

Birikimli ve deneyimli insanların yer aldığı, Ege Finans Derneği gibi bir sivil toplum kuruluşumuzun olması iş insanları için büyük bir şans. İzmir’de farklı alanlarda birçok kuruluş da hizmet veriyor. Bu kurumlardan azami şekilde yararlanarak, özellikle bu zor süreçler daha kolay aşılabilir diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?