Nil Kural

Nil Kural

nil.kural@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

1992 tarihli Disney animasyonunun yeniden çevrimi “Aladdin”, bilindik hikayeyi bir kez daha izleyiciyle buluşturuyor

Hollywood’un dönem dönem eski defterleri açıp yeniden çevrimlerle eski malzemeleri yeniden sinemaya uyarlaması sıklıkla karşılaşılan bir eğilim. Bu furyadan son nasibini alan ise bilindik “Aladdin”. Filmin yönetmen koltuğunda “Snatch” ve yeni “Sherlock Holmes” filmlerinin İngiliz yönetmeni Guy Ritchie oturuyor. Filmde Cin’i Will Smith canlandırırken, Aladdin rolünde Mena Massoud karşımıza çıkıyor. Filmin özgün öyküye eklediği bir şey yok. Aladdin, sihirli lambayı buluyor ve lambadaki Cin ona dileklerini gerçekleştireceğini söylüyor. Aladdin, dileklerini prenses Jasmine’e ulaşmak ve kötü niyetli Jafar’ı alt etmek için kullanıyor. 1992 yapımı Disney animasyonunu baz alan film, bu animasyonun sadık bir uyarlaması. Ancak filmin aldığı eleştiriler bu yeniden çevrimin pek de gerekli olmadığı yönünde. Oyuncu performansları ve teknik yönleri takdir edilse de, animasyonun üzerine fazla bir şey katamamış olması, filmin heyecan yaratmamasıyla sonuçlanmış gibi gözüküyor.

Haberin Devamı

Eski sayfa açılıyor

Eski sayfa açılıyor

Haftanın diğerleri

Geçen yıl Cannes Film Festivali’nin Belirli Bir Bakış’taki büyük ödülünü kazanan “Sınır / Gräns”, İsveç yapımı ve Ali Abbasi’nin imzasını taşıyor. “Let the Right One In”in yazarı Ajvide Lindqvist’in bir hikayesinden uyarlanan film, korkunun kokusunu alabilen bir sınır görevlisi hakkında. Bu kişi, kendisine benzeyen biriyle tanışınca hayatının akışı değişiyor.

“Acemi Kaşifler: Görevimiz Kocaayak / Mission Kathmandu: The Adventures of Nelly & Simon”, Kanada yapımı ve çocuklara hitap eden bir animasyon.

Onur Bilgetay’ın imzasını taşıyan “Aykut Enişte”, iki ailenin arasında kalan kimsesiz bir adamı konu alan bir komedi.

“Karanlık Lanet / The Dark”, Justin P. Lange’ın imzasını taşıyan ve lanetli bir ormanlık bölgede geçen bir korku filmi. Haftanın diğer korkusu ise yönetmenliğini Aislinn Clarke’ın üstlendiği “Şeytanın Kapısı / The Devil’s Doorway” olarak dikkat çekiyor.

Eski sayfa açılıyor

Eski sayfa açılıyor