Reha Arar

Reha Arar

reha.arar@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son defa yedek subaylığımı yaparken bu ibareyi rahmetli annem Süheyla Hanım’a ve sevgili kardeşim Gülnaz’a yazdığım mektuplarımın başına koyardım ‘Bu bir asker mektubudur’ diye.

Bugün size sizlerle geçtiğimiz gece Kıbrıs Merit Lefkoşa Hotel’de yaptığımız muhteşem Kıbrıs buluşması’nı bir başlıkla vermeyi arzu ettim. Evet, gelelim şimdi tarihi muhteşem geceye. Tüm Kıbrıs protokolü en üst seviyesiyle, sivil toplum ve iş örgütlerinin çoğunluğu, iş adamları, politikacıların hepsi tam kadro aramızdaydılar. Genç Tv’nin canlı yayını ve gerçekleştirdiği söyleşiler bütün gece devam etti. Otelin zarif müdüresi Mine Gürses hanımefendi her an her yerdeydi. Aslında gecenin mimarı sevgili kardeşim Sefa Karahasan’ın eminim artık bu gece ne yapacağız? Nasıl geçecek? Bir şey aksar mı? soruları son bulmuştur.Tek kelimeyle yanlız başına dev bir ordu gibi büyük buluşmayı gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Genel Yayın Yönetmenimiz Fikret Bila’nın konuşması son derece anlamlı, geceyi ve Milliyet’in Türk ve Kıbrıs insanını üzerindeki değerini, kıymetini açıklar haldeydi. Aslında bu işe en çok sevinen, mutlu olan insanlardan birisi de bendim. Zira sizler gazete çıktığı gün dokunarak, elinize alarak okuyordunuz. Ben ise gazeteyi, gazetenin gününde okuma, yazılarına değme imkanını ancak birgün sonra buluyordum. Yani sizler çöpe atıyor, bizler ise ancak gözümüzün önüne alıyorduk. Şimdi ise durumumuz eşitlendi.

Kıbrıs’ın turizm yazarları arasında bir duayen olan sevgili dostum Akay Cemal’in Milliyet’te 40 yıl anısına aldığı plaketi, anı töreni sırasında söylediği “Yıllarca Milliyet okuru benim kalemimden Kıbrıs davasını, burada yapılan haksızlıkları, çekilen acıları, verilen kayıpları öğrendi. Ne mutlu ki Türkiye’nin gerçekleştirdiği mutlu barış harekatı sonunda bu ülke doğdu, gelişti.” Önümüzdeki günlerde en büyük eksik olan su problemide bitecek. Temennim Kıbrıs hükümeti ve halkı kısır döngüleri aşar, bu hayat suyunu akıllıca yönetir. Ben eminim ki çok yakında elektriğimizde gelecektir.

Başta Fikret Bila olmak üzere mensubu olmaktan onur duyduğum Merit ailesine, bu gazeteyi çizgisinde tutan değerli dostum Erdoğan Demirören ve ailesine sonsuz teşekkürler.