Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evlenmeyeceğiniz insanı ne tutuyorsunuz şemsiyenizin altında. Sizlik değilse belki bizliktir

Var böyle tipler. Ne yardan geçer ne serden. Belli ki beraber olduğu kişi kriterlerini tam karşılamıyordur ama yok, bir türlü ayrılmaz. Hal böyleyken gelin buradan bir uyarı yapalım beraberce ve sevgilisiyle gelecek düşünmeyenler sevgilisinden ayrılsın da piyasa hareketlensin. Ve tabii bir de derinine inmek gerek konunun, acaba bunlar neden böyle yapıyor?

Yalnızlığım

Kendi kendiyle vakit geçirmek isteyen azdır. Kimisi bir başına sinemaya, yemeğe, tatile gidene deli gözüyle bakar. Bu kategoridekiler yalnız kalamaz. Hani evdeyken televizyonda öylesine bir kanal açılır ya ses olsun diye. Bu da aynı hesap. Boşta kalmak istemezler. “Seviyom sevmiyom kime ne?” deyip beraber oldukları kişiye sittin sene sürecince yapışırlar.

Haberin Devamı

Çok eğleniyoruz

Tamam eğleniyorsunuz da bu biriyle çıkmak için yeterli sebep değil. Adam Fun City mi? Çarpışan Araba mı? Çok eğleniyoruz ne demek? Evet kadınlar kendilerini güldüren erkeklerden hoşlanır ama azıcık kalbiniz de çarpsın değil mi ama?

Statü

Bu da bir başka sebep. Hem erkek hem de kadın için konuşuyorum, sevgili statüsü kimi zaman çok cazip gelebilir, göze perde indirebilir. Ancak unutmayın ki abartılı şeyler çabuk biter. Bir bakmışsınız ayağınız yerden kesilmiş, bir bakmışsınız fayansa popo üstü düşmüşsünüz.

Ailem seviyor

Ailen evlensin o zaman. Tamam ailemizin sevgilimiz hakkındaki görüşleri önemlidir ama bir yere kadar. “Anneme Anneler Günü’nde çiçek aldı, babamla balığa çıktı, kardeşimi okula bıraktı” gibi olumlamalar bünyeye olumsuzluk olarak geri döner, net.

Evlilik korkusu

Bakın bu en önemlisi. Bir yanda evlen de evlen diye ensenizde mırıldanan insanlar, bir yanda kendini hazır hissetmeme... Fena ikilem. Bu topa girmek istemiyorsanız girmeyin, her şeyin bir zamanı var canlarım.

EVLENMEYECEKSENİZ AYRILIN DA PİYASA HAREKETLENSİN

HAFTANIN GÜZELLİKLERİ

Kai Beach: Mandarin Oriental Bodrum’un sınırları içinde yer alır bu plajın kendisi. Açılış gecesinde Rafet El Roman’ın “Yalancı şahidimdir ay beniiim!” dizeleriyle coşmuştuk. Temmuzda hem gece hem mutlu saatlerde canlı konserler art arda geliyor, 6 Temmuz’da sahne alacak olan Defne Samyeli tavsiyemdir mesela.

Haberin Devamı

Casa Costa: Bodrum Gündoğan’daki Casa Costa Hotel&Beach’in tatlı sahipleriyle tanıştım, uzun uzun sohbet ettim. Mekan sahibinin mekana ruhunu verdiği bir gerçek. Hele ki öğleden sonra servis edilen fırından yeni çıkmış kurabiyelerin tadı hâlâ damağımda. Eh, sahipleri tatlı demiştim.