Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Evlilik teklifine “Eveeet!” demekle bitmiyor iş. Evlenme sürecini sosyal medyada çok iyi yönetmen gerek tatlım

Beklenen yüzük geldi, sen de evet dedin ve hayatının dönüm noktalarından birine girdin. Eskiden olsa gelin bohçasıydı, kına gecesiydi, kuğudan peçeteydi hareket planın belliydi ama şimdi ortada koskocaman bir sosyal medya olayı var. Takipçilerine karşı da sorumlusun. Sen en iyisi gel benim önerilerime kulak ver.

HEŞTEG

Susuzluk hiçbir şeydir, heşteg her şey. Ve bu devirde heşteg koymak dahil farklı bakış açısı kazanır. O yüzden Allah’ını seversen tektaşlı fotonun altına #isaidyes yazma. Zaten oraya koyduğun fotoda cümle alem görüyor “Evet” dediğini. Bir diğer sürprizsiz heşteg de #iyikim heştegi. Bu heşteg tam olarak şöyle bir duygu geçiriyor karşı tarafa, “Düşünmüş düşünmüş ve fotonun altına koyacak bir şey aklına gelmemiş”. Düğün fotolarının altına konan el classico #ecemustafawedding heştegini de buradan sevgiyle analım. Bak ben demiyorum ki hiç yoktan heşteg var et ama biraz yaratıcılık sana takipçi olarak geri döner, değil mi? Mesela son günlerde en hoşuma giden düğün heştegi şuydu, #meettheberkmans.

Haberin Devamı

#ISAIDYES

FOTOŞOP

Her ne kadar filtre bağımlılarına dönüşmüş olsak da filtrenin aşırısı pek hoş gelmiyor göze. Hele ki düğün fotolarında. Valencia filtresinden, siyah-beyaz görüntülerden azıcık uzak durmakta fayda var. Düğünlerde en dokunaklı anlar en doğallarıdır. Oradan pay biç kendine.

PAYLAŞIM

Merak edilmek güzeldir. Bırak azıcık merak etsinler evlilik sürecinizi. Ben derim ki bir düğünden max beş adet foto paylaşılmalı Insta akışta. Çünkü altıncıdan itibaren “Ok tatlım anladık, evlendin” gibi bir his geliyor takipçiye. Story ne güne duruyor, orada istediği kadar coşsun kopsun gelinimiz. Bir de balayı var tabii. Orda da takipçiye şöyle bir duygu vermeli, “Çok şey paylaşamıyorum çünkü kocamla aşırı güzel vakit geçiriyorum”. Balayında sürekli paylaşım yaparsan “Ayy bunlar baya sıkılmış” hissi verirsin net.

DÜĞÜN MEKANI

Doğru fotoğrafçıyla bir tımarhaneyi Çırağan Sarayı’na dönüştürebilirsin. Fotoğrafçı konusunda kıy paraya. Ama fotoğrafçının da burnundan getir. Instagramın için doğru kareler yakalasın, birer dakikalık Story’ler çeksin. Atlat, zıplat, bu maçı kazan!

Haberin Devamı

HAFTANIN GÜZELLİKLERİ

OLİGARK: Kuruçeşme’de açılan Oligark’a attığınız ilk adımda sizi önce İstanbul, sonra da mekanın son derece güler yüzlü ekibi karşılıyor. İçinde birçok restoran seçeneği bulunduran mekanın Wine&Dine restoranını deneyimleme fırsatım oldu. Şef Umut Karakuş’un kendi dokunuşuyla yorumladığı yemeklere doyamadım desem yalan olmaz. Bir de bugünkü yazımda düğün dernek dedim, burada düğün şahane olur benden söylemesi.