Şebnem Burcuoğlu

Şebnem Burcuoğlu

sebnem.burcuoglu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Haydi gel, WhatsApp’taki insan profillerine beraberce bir göz atalım.

Geçen gün biri aradı “Size SMS attım, almadınız mı?” diye. Dedim, “Gelen SMS’leri okumadan siliyorum ben. Çünkü varsa yoksa reklam içerikli gönderi yapılıyor. Keşke WhatsApp’tan yazsaydınız.” SMS diye bir şey kaldı mı hayatımızda? Instagram DM de var ama mesajlaşmada bir numaramız WhatsApp. Ve bu mecra da aynen Twitter, Facebook ve Instagram gibi kendi kullanıcılarını geliştirdi. WhatsApp’da like veya takipçi sayısı henüz yok ama yakında koyarlarsa hiç şaşırmam.

Haberin Devamı

Grubun gülü

WhatsApp grubundaki bu karakter, sabahleyin “Günaydın milleeet!” mesajıyla yazışmayı başlatır, “İyi geceleeeer!!” mesajıyla günü kapatır. Konuşmayı yönlendirir, grup elemanlarının hepsine verecek bir cevabı vardır. Bir nevi ev sahibidir. Her konuya uygun gif, ekran görüntüsü ve bitmoji ondadır.
O çıkarsa grup kapanır daha ne diyeyim. Grubun gülü, yazışmanın bülbülüdür.

WHATSAPP’DA NASIL  BİLİNİRSİN

Hıçkırıkçı

Bu arkadaş sanki hıçkırırmış gibi her bir kelimeyi tek tek yazıp WhatsApp’ının çın çın çınlamasına neden olur. Yaz yavrum diyeceğini tek bir satırda, bekletme bizi, içimize fenalık getirme, hepimizin işi var gücü var.

Gramersiz

De’leri, da’ları geçtim, Krill alfabesini kullandığından şüphelendiğin bu şahsın ne yazdığını anlamak mümkün olmaz. Kelime hataları ve bozuk cümlelerle adeta çöp gibi içerik gönderir mübarek. Umuru da değildir karşı tarafın anlayıp anlamadığı.

Hayalet

Bunlar kendi içinde ikiye ayrılır. Ayırım yapabilmek için malum şahsı iyi tanıman gerekir. İlk gruptakiler gerçekten de ne yazılıp çizildiğini umursamaz, dolayısıyla da devamlı pıt pıt cevap yazmaz. İkinci gruptakiler ise ağır stalk’cudur. Pusuya yatar, her bir satırı tek tek okur, gerekli gördüğü yerde gruba gülücük atar ama özelden yılanlık yapar. Tıssss.

Sulu

İlle ve her şeye espri yapar. Mesela akşam gidilecek yer kararlaştırılacak, bunun yüzünden bir türlü sonuca gelinemediği gibi akşam programı da iptal olur. Yahu ağırlığınla dur. Yok, hep neşe pınarı olacak hep.

HAFTANIN GÜZELLİKLERİ

LE CHALET: Murat Soyata ve Serkan Çavuşoğlu’nun açtığı Le Chalet Brasserie, mahallemiz Caddebostan’a Paris gibi doğdu sağ olsun. Kruvasanı, ekleri, milföyüyle tam bir Fransız. Vegan Cheesecake’i özel istek üzerine yapılıyormuş, o zaman buradan özel olarak istiyorum.