Sevda Serbest

Sevda Serbest

sevdaserbest1@gmail.com

Tüm Yazıları

Geçen hafta Bodrum’daydık ve Arkas Spor Kulübü’nün yelken takımı olan Arkas Sailing Team’in de yarıştığı Bodrum BAYK Cup 2017 Kış Trofesi’nin 5. ayak yarışlarını izleme fırsatı bulduk. Ülkemizde yelkencilik adına hem ulusal hem de uluslar arası yarışmalarda büyük başarılara imza atan Arkas Sailing Team, Bodrum Bayk’ın 5. ayağını da birincilikle tamamladı. Yarış başlangıcından kupa törenine kadar geçen bu süre içinde hem Arkas Sailing Team’in başarılı yelkencileri hem de Arkas Holding’in CIO’su Mert Oruz ile Arkas Sailing Team ve yelkenciliğe dair keyifli sohbetler yaptık.

Haberin Devamı

Türkiye’nin İlk Bordrolu Yelkencileri Arkas Sailing Team’de!

Arkas Yelken Takımı’nın rüzgarı bol

Gençlere spor alışkanlığı kazandırmak ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlamak için kurulan Arkas Spor Kulübü, 2005 yılında ‘’Yelken Şubesi’ni açmış, Arkas Sailing Team ise 2011’de kurulmuş. ‘’Her şey hayal etmekle başlar’’ diyerek başladıklarını belirten Mert Oruz, yelken maceralarında hedefledikleri tüm başarıları elde etme sırlarını disiplini çalışmaya, iyi bir takım kurmaya ve hedefe odaklanmaya bağlıyor ve ekliyor; ‘’Yelken takımızdaki herkes Arkas Spor Kulübü’nün bordrolu bir çalışanı. Türkiye’deki yelken kulüplerinde bunu görmek pek mümkün değil. Biz ekibin tamamen yelkene ve başarıya odaklanmasından yanayız. Başarıya giden yolda bu özelliğimizin etkisi büyük. 2014 yılından itibaren takımımızın antrenörü olan Martin Watts, çok uzun araştırmalar ile seçilmiş olup, Arkas Sailing Team’in bütünüyle ‘’harika ekip’’ olmasını sağladı. Fastnet, IRC National Champions , Key West Race Week birinciliği, Maxi Worls ikinciliği, gibi önemli pek çok dereceye sahip olan Watts, Arkas SAiling Team’in uluslararası başarısının mimarlarından biri. ‘’

Süper Takım İle Yelkende Uluslararası Başarılar…

BAYK Cup 2017 Kış Trofesi’nin 5. ayak yarışından önce yarış teknesine binip, yelken takımı ile sohbet etme fırsatı da bulduk. Hepsi hem profesyonel hem de milli yelkenci olan ekip Tolga Yağlı, Serhat Altay, Fikret Oral, Serkan Yapan, Altuğ Şenermen, Tayfun Erey, Onur Tok, Tuğrul Elbirler, Erman Eroğlu, Onur Pekçetin’den oluşuyor. Takımın yüksek motivasyonu gözlerinden ve heyecanlarından çok belliydi. İyi bir Yelken takımı için her birinin farklı fiziki özellikleri ve yetenekleri olmasının çok önemli olduğundan bahsettiler.

Haberin Devamı

Arkas Yelken Takımı’nın rüzgarı bol

Arkas Sailing Team Türkiye’deki pek çok yelken yarışının galibi olmanın gururunu yaşıyor. Ancak asla çalışmaktan ve hedeflerini bir adım ileriye koymaktan da vazgeçmiyor. Sohbetimiz sırasında Mert Oruz’la takımın uluslararası başarılarını da konuştuk. Oruz; ‘’ Arkas Sailing Team hedeflerine ulaştıkça daha çok çalışan bir takım oldu. Başarılı oldukça da motivasyonumuz da arttı. Ülkemizi gururla 22 ülkeden 115 teknenin ve binin üzerinde sporcunun katıldığı Rolex Middle Sea Race’de temsil ettik. IRC1 ve IRC 3 sınıfında 1. ve genel toplamda da 5. sıraya yerleşmek bizim için çok önemli bir başarıydı. Geçtiğimiz yıl ise zorluk derecesi çok yüksek olan ve son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olan St. Tropez Giraglia Rolex Cup’ta, IRC A sınıfında 5.lik derecesi ile yine önemli bir başarıya imza attık.’’ dedi.

Haberin Devamı

Arkas Sailing Team’in başarıları bu kadarla kalmamış, takım, Giraglia Rolex Cup’a katılan takım, son 50 yılın en ünlü yarışlarından birisi olan zorlu mücadelede Türkiye’yi temsil etmiş ve 56 teknenin katıldığı inshore yarışlarında IRC sınıfında 3.lük derecesi ve 4.lük elde elde etmeyi başarmış. Mert Oruz; ‘’Arkas Sailing Team’in hedeflerinin en büyüğü ise İspanya kral kupasını almak, bunu da başarabileceğimize inanıyor ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. ‘’ diye ekledi.

Arkas Yelken Takımı’nın rüzgarı bol

Arkas Holding CIO’su Mert Oruz

Bodrum Bayk Yarışları’nda Sona Yaklaşılıyor!

15. Bodrum Bayk yarışlarının kış trofesinde final yarışına sadece iki ayak kaldı. 50 tekne ve yaklaşık 500 sporcunun katılımıyla gerçekleşen yarışın 5. ayağını çok yakından seyretmenin keyfini çıkardık. Seyri oldukça keyifli olan yelken yarışları Bodrum’a turizm açısından da büyük katkı sağlıyor. Şehirde henüz sezon açılmasa da keyifli bir kalabalığa sebep olmuş. Beşinci ayağında IRC 0 sınıfı birincisi ise yine Arkas Sailing Team oldu. Akşam ödül töreninde takımın gururlu ve mutlu duruşları Mert Bey’in ‘’ Hayal etmekten başarıya …’’ isimli cümlesinin özeti gibiydi. Bodrum Bayk sonrasında Giraglia Rolex Cup – St Tropez, Deniz Kuvvetleri Kupası (Aşağı Yarışı), Türkiye Yat Şampiyonası , Arkas Aegean Link,Arkas İzmir Körfez Yarışları gibi yarışlara katılacaklarını belirten Mert Bey, yaz sezonu için üzerinde çalıştıkları sürpriz bir organizasyondan da bahsetti.

Arkas Aegean Link Yarışı ile Turizme Önemli Katkı!

Arkas Holding, yelkencilik adına yaptığı çalışmalar ile su sporlarının gelişmesine katkısının yanı sıra önümüzdeki yaz ayında bunu bir sosyal sorumluluk ve turizme destek organizasyonuna da dönüştürmeyi planlıyor. Bu kapsamda Mert Oruz, 24 Ağustos-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşecek uluslararası prestijli bir yarışın ilk adımını atacaklarını açıkladı. Ülkemizde yelken sporunun gelişmesine katkı sağlamak, uluslararası ilişkilerimizi güçlendirmek ve İzmir/Çeşme/ Sakız’ın tanıtımına katkı sağlamak için yapılacak olan yarışlar Arkas Aegean Link adıyla gerçekleşecek. Yurtiçi ve yurtdışından profesyonel yelken takımlarının katılacağı yarışa ilk yılında yaklaşık 40-50 tekne ve 500 sporcunun katılımı bekleniyor. Etkinlik detayları ise hem Çeşme hem Sakız adasını turist anlamında a canlandırmaya yönelik detaylar ve etkinliklerle dolu. Bu doğrultuda Çeşme Marina-Sakız Offshore rotası sırasında Sakız Adasında 1 boş gün ve kutlamayla devam edecek olan programı diğer gün Sakız-Ilıca Körfezi rotasında offshore yarışı takip ediyor. Yarışın son gününde ise 2 yarış planlanıyor. Yarış Çeşme Before Sunset Beach Clup’taki ödül töreniyle son buluyor. 2. bir yarış ise 23-24 Eylül tarihlerinde uzun yıllardır büyük bir yelken organizasyonuna ev sahipliği yapmayan İzmir Körfezi'nde olacak. İzmir Körfezi’ne getireceği hareketlilik ile turizme büyük bir katkı sağlayacağı kesin. Ayrıca bu yarışlar ile İzmirlilere yelken sporunun sevdirilmesi ve çocukların deniz ve yelken ile buluşturulması hedefleniyor.

Arkas Yelken Takımı’nın rüzgarı bol

Kupaları Güzel Sanatlar Fakültesi Öğrencileri Tasarlayacak!

Arkas Holding, Arkas Aegean Link yarışları için Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile önemli bir işbirliğine de imza atmış. Çeşme ve İzmir'de düzenlenecek yarışlarda verilecek kupalar için İzmir'deki Güzel Sanatlar Fakülteleri'nde okuyan öğrencilere yönelik bir çalıştay düzenlenmiş. İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Ekonomi Üniversitesi Güzel Sanatlar, Sanat ve Tasarım Fakülteleri'nde öğrenim gören yaklaşık 60 öğrencinin katıldığı iki gün süren çalıştayda pek çok güzel kupa tasarımları ortaya çıkmış. Sporu yaşamın her alanı ile buluşmasının çok değerli olduğunu belirten Mert Oruz; ‘’Tasarlanan kupalar beni çok heyecanlandırdı. Ülkemizde çok başarılı sanatçıların olduğunu bir kez daha görmüş olduk. Spor ve sanatın buluşması tüm organizasyonlara örnek olmalı.’’ diye ekledi.