Sevda Serbest

Sevda Serbest

sevdaserbest1@gmail.com

Tüm Yazıları

İstanbul’un hızına ayak uydurmak zor. Her hafta yepyeni bir mekânla tanışıyoruz. Hafta bitmeden de yenileri açılmış oluyor. Günün her saatine özel, her tarza hitap eden mekan arayışlarına cevap bulmak da bizim için daha kolay hale geldi. Peki son zamanlarda en sevdiğim İstanbul keşifleri nereler oldu dersiniz?

Sıcacık ve rengi bol bir kahvaltı! Bazlama

Son İstanbul keşifleri…

Geçtiğimiz yaz instagramı kasıp kavuran Bazlama artık Nişantaşı’nda… Teşvikiye Camii’nin hemen arkasındaki New York Salata’da, cumadan pazara uzun uzun leziz kahvaltılar, brunchlar yapabilirsiniz. Bazlama kahvaltının sunumu, Çeşme’den gelen domatesi, zeytini, reçeli sizi kendisine aşık edecek.

Haberin Devamı

Cihangir’in en yeni buluşma noktası: It’s OK Coffee

Son İstanbul keşifleri…

Bir süre Eski 7 gr. kafenin işletmecisi Yücel Orhun’un Dead Wish’lerini özledik … Sonrasında çok daha güzel bir kafe ile geri döndü Yücel abimiz.. Cihangir’de Akarsu Sokakta hemen sağda It’s OK Coffee’yi göreceksiniz. İçerisi yine çok samimi, kahveler yine kıvamında. Tebeşiri alıp, etrafı boyama lüksü de cabası…

Metafizik sanatının öncüsü Giorgio de Chirico ilke kez İstanbul’da!

Son İstanbul keşifleri…

Pera Müzesi, en sevilen sergilerle yaşamımıza renk katmaya devam ediyor. Şu ara mutlaka görmenizi önereceğim sergisi ise metafizik sanatının öncüsü olan, 20. yüzyılın en sıra dışı sanatçılarından Giorgio de Chirico’nun Dünyanın Gizemi isimli sergisi. 1 Mayıs’a kadar devam edecek olan sergide sanatçının 1909 tarihli en erken eserlerinin yanı sıra 1920’lerden 1970’lerin ortalarında son dönem yapıtlarına kadar geniş bir seçkiyi görebilirsiniz.

Bu oyunu kaçırmayın: '39 Basamak'

Son İstanbul keşifleri…

Alfred Hitchcock'un aynı adlı filminden sahneye uyarlanan '39 Basamak' harika bir oyuncu kadrosu ile Mart sonuna kadar Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde. Mehmet Birkiye‘nin yönettiği, Demet Evgar, Okan Yalabık, Bülent Şakrak ve Engin Hepileri’nin oynadığı '39 Basamak' komik ve heyecanlı bir casusluk serüveni…

Güzel manzara, nefis kokteyller: Ravouna 1906

Son İstanbul keşifleri…

Oyun çıkışı şöyle masmavi bir İstanbul manzarasına karşı bir şeyler içmek isterseniz, yolunuzu İstiklal Caddesi üzerindeki tarihi bir binada yer alan Ravouna 1906’ya düşürün. Hot chili ve Elit isimli çilek,rom ve tarçın karışımı kokteyllerini denemenizi öneriyorum.

Haberin Devamı

Sushi öğrenin : City Cooks

Son İstanbul keşifleri…

Yemek workshoplarına bayılmayan var mı bilmiyorum ama ben sıklıkla katılıyorum ve çok keyifli vakit geçirip, güzel püf noktaları öğreniyorum. Etiler’deki City Cooks Yemek Okulu da son zamanlardaki favorim. Özellikle sushi kursunu tavsiye ediyorum… Sonuçlarına inanamayacaksınız.

Karaköy’ün en farklısı: Andrea Karaköy

Son İstanbul keşifleri…

Karaköy’ün en yenisi kendisi. 1870 yılında inşa edilmiş Ermeni Kilisesi olan Aya Andrea’nın misafirhanesinin aslına sadık kalarak renove edilişi ile ortaya çok hoş bir restoran çıkmış. Karaköy’de farklı bir tat arıyorsanız mutlaka bir akşam yemeğine gelin. Karidesli reçetelerini çok beğendim. Tatlıları da baştan çıkarıcı. Hafta sonu da partilemelik!

www.kesfettik.com