Sina Koloğlu

Sina Koloğlu

s.kologlu@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ev ahalisiyle ekranda ‘Hababam Sınıfı’nı görünce, yine izledik. Kuşaktan kuşağa ‘zamanı olmayan’ bir film...

Kel Mahmut okula yeni geliyor. Kimya hocası, “Konya Lisesi’nden tanırım” diyor. Bir başka sahnede, Erzincan Lisesi’nin adı geçiyor. Eğitimin kalitesini gösteren sahneler... Şimdi filmlerde, dizilerde böyle replikler olur mu? Bir haber vardı servis şoförleriyle ilgili. Polis denetim yapmış, sabıkalı sayısı inanılmaz boyutta... Anadolu liseleri ikili eğitime geçiyor. Özel liseler var. Devlet okulları kendi haline bırakılmış, beğenmiyorsan ver parayı, git özel sisteme... 2000’li yıllardan bir 30 sene sonrasına adı geçecek hangi lisemiz olacak? ‘Hababam Sınıfı’ sadece eğlendirmiyor, böyle de düşündürüyor.

Hababam Sınıfı sadece gülmek için değil



Eda tamam da...

Ev ahalasi Filenin Sultanları’nın maçlarını yakından takip etti. TRT Spor’un anlatım ve yorum tarafından, kaptanımız Eda Erdem’i göklere çıkarmasını doğal, diğer oyunculara iltifatın sınırlı ses tonunda yapıldığından ise şikayetçi oldu. Not almışım, yarı finalde Simge’nin defansı olmasaydı maçı alabilir miydik? Ama kendisine hiç öyle bir tezahürat yapılmadı!

Ferrari kazandı, İtalya çıldırdı

Haberin Devamı

Küçük ev ahalisi, Formula 1 hayranı... Bu vesileyle biz de izler olduk. Leclerc, Monza’da birinci olunca, İtalyanlar çıldırdı. S Sport spikeri durumu şöyle izah etti: “Hükümet düşse, kimsenin umrunda olmaz, çünkü Ferrari kazandı.”

Rap neden konuşulmadı?

‘Susamam’ klibi ardından Ezhel’in ‘Olay’ şarkısı ve video’su... Tıklanma sayısı çift haneli milyon... Sorunlarımız ‘rapçi’ kıvamında dillendirilmiş. Sosyolojik bir durum. Müzik ve muhalif olmak vs. üzerine ne güzel de sohbet konusu... Haber bültenlerine baktım, bir kanal haricinde, tık yok. Önemli tartışma programlarına baktım esamesi okunmuyor. Sosyal medya yıkılıyor. Gündemlerimiz duruma göre değişti.