Zeytinyağlı Börülce

18 Eylül 2019

Merhaba,
Börülce protein bakımından en zengin sebzelerdendir. Ömrü kısadır, onu ancak Temmuz ve Ağustos aylarında tezgahlarda görebiliriz. Çoğunlukla salatası ve zeytinyağlısı sevilerek tüketilir.
Bu arada en tazesine ve iyisine ulaşmak için semt pazarlarını tercih etmenizi öneririm.

MALZEMELER.
500 gr. taze börülce
1 adet soğan
2 diş sarımsak

Yazının Devamı

Semizotu Yemeği

16 Mayıs 2019

Merhaba,
Baharın en sevilen, bol bol tüketilmesi önerilen omega 3 kaynağı semizotunun yemeği de kısa sürede yapılan lezzetlerdendir.

Genelde domatesli salatası, ya da yoğurtlu salatası tercih edilen bu harika yeşil renk mayhoş tatları sevenler için iyi bir alternatif.

Ayrıca iftar sofralarında hafif bir başlangıç olarak da sunulabilir.

MALZEMELER :

Yazının Devamı

Mantar Çorbası

11 Mart 2019

Merhaba,
Besin değeri açısından çok zengin olan ve bünyesinde bol miktarda faydalı antioksidan barındıran mantarlar, vücudumuzun bağışıklık sisteminin güçlenmesine de katkıda bulunurlar.
Yapımı oldukça kolay olan bu çorbayı gelin birlikte pişirelim.

MALZEMELER:
1 paket mantar (400 gr.)
2 kaşık un (tepeleme)
1 yemek kaşığı tereyağ

Yazının Devamı

Kremalı Poğaça

18 Şubat 2019

Merhaba,

Son zamanların lezzet furyası kremalı poğaçayı yapmayan kaldı mı acaba? :) Pek sanmıyorum. Gurmeden Geçme'de aradık bulamadık denmesin diye bu leziz tarifi ben de şu sayfaya iliştireyim bari. :)

Yapımı oldukça basit, ağızda dağılan, kıyır kıyır bir poğaça.

Yalnız bir önerim; Yağ oranının fazla olmasından ötürü tadımlık yemeniz.

Yazının Devamı

Pırasalı Yufka Böreği

23 Ocak 2019

Merhaba,
Bazı tarifler çok beğenilir ve istenir. İşte bu tarif de onlardan birisi.

Pırasa mevsimin sebzesi, marketlerde ve semt pazarlarında tazesini kolayca bulmak mümkün.
Sadece alırken ince olanlarını seçmeye özen gösterin yeterli. Yanına da ayran varsa, değmeyin keyiflere...

MALZEMELER:
1 kg. pırasa

Yazının Devamı

Levrek Marin

24 Aralık 2018

Merhaba,

Dünya mutfaklarında önemli bir yer edinen ''levrek marin'' aslında bir Güney Amerika (Peru) yemeğidir.

Fileto yapılmış balıkların limon asidi ile bekletilip pişirilmesi sağlanan ve soğuk olarak servis edilen sevilen bir mezedir.

Genelde restoranlarda yenilen, ama yapımı oldukça basit tarifimizi gelin evimizde yapalım.

MALZEMELER:

1 adet levrek

1 baş soğan

2 çay kaşığı dolusu hardal

Yazının Devamı

Brokoli Salatası

17 Aralık 2018

Merhaba,

Kış salatalarına kış sofralarımızda muhakkak yer açalım. Misal brokoli salatası bizim soframızda uzun zamandır yerini kimseye vermiyor.:)

Faydaları boyundan büyük bu sevimli ağaççık sebze, birçok besin öğesi taşıyor.

Özellikle içinde bol miktarda lif bulunan brokoli, diyet yapanlara da tokluk hissi yaşattığı için son yıllarda el üstünde tutuluyor.

Yazının Devamı

Ezogelin Çorbası

13 Aralık 2018

Merhaba,

Anadolu Kültüründe çorbaların yeri büyüktür.

Genellikle ya içine katılan malzeme ile adlandırılır ya da temsilcilik üstlenip yaşanmış bir olayı veya pişirilen yerin adıyla anılır.

Mutfağımızın bol çeşitli çorbaları yemeğin başlangıcı gibi görünse de bizde çoğu zaman günün başlangıcı bile olabiliyor.

Yazının Devamı