Gündem Son dakika: Anadolu Farm’ın yöneticisi İsa Karademir tüm detayları anlattı

Son dakika: Anadolu Farm’ın yöneticisi İsa Karademir tüm detayları anlattı

29.03.2018 - 09:47 | Son Güncellenme:

Çiftlik Bank benzeri sistem kurarak binlerce kişiden milyonlarca lira toplayan Anadolu Farm'ın yöneticisi İsa Karademir, kurdukları sistemin tüm detaylarını ve nasıl işlediğini anlattı. Bir bankada gişe memuru olarak çalışan ve kısa sürede on milyonlarca lirayı yönetir hale gelen Karademir ifadesine göre şirketten 5 bin lira maaş alıyordu.

Son dakika: Anadolu Farm’ın yöneticisi İsa Karademir tüm detayları anlattı

Kayseri’de Çiftlik Bank benzeri bir sistem kurarak 8 ayda binlerce kişiden milyonlarca lira toplayan Anadolu Farm'ın yöneticisi İsa Karademir ifadesinde kurdukları sistemin detaylarını ve işleyişini anlattı. Karademir’in ifadesine göre daha önce “Gerçek Çiftçi” adlı bir oyunu “mağdursuz” kapattıktan sonra kayınbiraderi Fehmi Özakan ile Anadolu Farm’ı kurdular. Karademir, dolandırıcılık suçlamasını kabul etmedi ve “44 bin üyemiz var. 4 bini para yatırdı. Bunların da bin tanesi mağdur. Şirketimiz faal olsaydı öderdik” diyerek kendini savundu. Üzerine kayıtlı 4 lüks aracı ise açıklamakta zorlandı.

Haberin Devamı

5 bin lira maaşla 4 lüks araç

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü operasyonda Kayseri KOM Şube Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Anadolu Farm yöneticisi (İnşaat Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi) İsa Karademir dün tutuklanmıştı. 2015-2017 arasında 2 yıl bir bankada gişe memuru olarak çalışan ve kısa sürede on milyonlarca lirayı yönetir hale gelen Karademir ifadesine göre şirketten 5 bin lira maaş alıyordu.

“Bana özel bir durum”

Ancak üzerine kayıtlı iki BMW, bir Mercedes, bir de Ford Focus olmak üzere 4 araç var. Karademir, 5 bin lira maaşına rağmen toplamı 500 bin lirayı aşan bu araçları nasıl aldığını “Araçları o dönem şirkete devretmek için aldım. Ancak daha sonra üzerimde kaldı. Bu sadece bana özel bir durumdur” diyerek açıkladı.

Haberin Devamı

“Önce ‘Gerçek Çiftçi’ vardı”

Karademir, ifadesinde kurdukları sistemin işleyişini ve diğer detayları şöyle anlattı:

“Geçmiş tarihlerde ‘Gerçek Çiftçi’ adlı bir oyun daha vardı. Bu oyun da benim yetkim dahilinde oynanırdı. Bu oyunu mağdur bırakmaksızın kapatarak Anadolu Farm adlı oyuna geçtik. Oyunu 2017 yılının 5. ayında 50 bin liraya aldım. Oyun üzerinden gelir elde edip, gelirlerle ticaret yaparak oyunculara kâr dağıtmaktı. Oyundaki hayvanların fiyatını ben ve Fehmi Özakan belirledik. Oyunda hayvan almak isteyenler önce bankadaki hesaba para gönderir. En ucuz hayvan 10 lira... Para göndermek isteyenler için önce üst limit 20 bin liraydı. Sonra gelen talepler üzerine 50 bin, 100 bin ve 250 bin olarak belirledik.”

“Sanal altın”

“Üyeler oyun içinde satın almak istedikleri hayvanı belirleyince banka hesabına parayı gönderir. Biz de oyuncunun hesabına oyun altınını yükleriz. Oyuncu hesabındaki altın ile istediği hayvanı alır. Oyuncu hayvan alarak yatırıma başlamış olur. Ancak kesinlike gerçek hayvan satılmaz, hepsi sanaldır. Bu hayvanın üretimini tamamladıktan sonra satar.”

“Hayvan bir yılda ölür”

“Oyunda tam yetkili bendim. Fehmi ve ben oyuna müdahale edebilirdik. Mesela oyun içindeki hayvanların fiyatını ve oyuncuya kazancını ayarlayabilirdik. Müşterilere hayvan yüklemelerini yaparız. Bizde bir hayvan bir yılda ölerek sistemden kaybolurdu.”

Haberin Devamı

“1000 mağdur var”

“Toplam 44 bin üyemiz var. Ancak para yatırarak oyun oynayan aktif 4 bin kadar üyemiz var. Bunlardan 3 bini ana parasını aldı. Yaklaşık bin kadar üyemizin mağduriyeti söz konusudur. Şirketimiz faaliyete devam etse idi bu paraları da ödeyebilirdik”

“Eşimin Mercedes’ten haberi yok”

Karademir eşinin üzerine kayıtlı lüks Mercedes’i de şirketin parasıyla aldıklarını kabul ederek “Eşimin bu ödemelerden ve araçtan haberi yoktur. Sadece üzerine kaydedilmiştir. Paranın nereden geldiğini eşim bilmez. Aracı Fehmi Özakan üzerine alacaktık. Araç Kahramanmaraş’taydı. Fehmi, Kahramanmaraş’ta değildi. Eşim oradaydı. O yüzden aracı eşimin üzerine aldık”