Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nin İkinci Üniversite Fırsatı Liselerde Anlatılıyor

Anadolu Üniversitesi'nin İkinci Üniversite Fırsatı Liselerde Anlatılıyor

07.03.2017 - 15:51 | Son Güncellenme:

.

Anadolu Üniversitesinin İkinci Üniversite Fırsatı Liselerde Anlatılıyor

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminin İkinci Üniversite Programları kentte eğitim veren liselerde anlatılıyor.
İkinci Üniversite Programlarının tanıtımı kapsamında liseler ziyaret ediliyor. Mehmetçik Anadolu Lisesi ile başlanılan ziyaretler sırasıyla ETİ Sosyal Bilimler Lisesi, H.Ahmet Kanatlı Anadolu Lisesi, Tayfur Bayar Anadolu Lisesi, Beyhan Rıfat Çıkıllıoğlu Anadolu Lisesi, Cemal Mümtaz Sosyal Bilimler Lisesi, ve Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile devam etti.
Konuyla ilgili açıklamalarda Anadolu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve AÖF Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, lise son sınıfta öğrenim görmekte olan öğrencilere yönelik gerçekleştirilen lise çalışma ziyaretleriyle, üniversiteye giriş sürecinde öğrencilere destek vermeyi ve motivasyonlarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını kaydetti. Güney, “Bu çerçevede çalışma ziyaretleri, belirli bir hedef doğrultusunda çaba sarf eden 12’nci sınıf öğrencilerine, bu çabalarının onlara sadece bir değil eş zamanlı olarak ikinci bir fırsat daha oluşturacağı konusunda farkındalıklarının arttırılmasını hedeflemektedir. Özellikle de şu aşamada bölüm tercihinde bulunan öğrencilerin bu tercihlerini yaparken ikinci üniversite kapsamında da bir bölüm okuyabileceklerini akıllarında tutarak üniversite geleceklerini buna göre belirlemeleri çalışma ziyaretlerinde öğrencilere aktarılmaktadır. Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminde yer alan ikinci üniversite kapsamında ön lisan ve lisans programlarında hangi bölümlerin bulunduğu, nasıl kayıt yaptırabilecekleri ve nasıl öğrenin göreceklerine ilişkin akademik ve teknik bilgiler de bu çalışma ziyaretlerinde öğrencilere doğrudan aktarılmaktadır” dedi.
Prof. Dr. Güney, proje kapsamında kentte bulunan toplam 35 okulun tamamının ziyaret edilmesinin planlandığını da sözlerine ekledi.