Gündem Anaokulu bahçesine bomba

Anaokulu bahçesine bomba

21.12.2015 - 14:21 | Son Güncellenme:

Terör örgütü PKK ve örgütün gençlik yapılanması YDG-H'nın Güneydoğu'da bazı ilçelerdeki yerleşim birimlerinden temizlenmesine yönelik başlatılan kapsamlı iç güvenlik harekatı sürerken, sıkışan teröristler en sonunda ana okulunun bahçesine bile el yapımı bomba bıraktı.Çocukları siper olarak kullandığı belirtilen teröristler, polise uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Düzenlenen operasyonla önce çocuklar güvenli bölgeye alındı. Ardından da terörist gruba yönelik operasyon başlatıldı.

Anaokulu bahçesine bomba

Güvenlik güçlerinin Şırnak'ın Silope ve Cizre ilçelerinde yoğunlaşan operasyonları salı gününden beri kesintisiz sürüyor. Okul yakan, hastanaye roket atan, ambulans kaçıran terörist grupların eylemleri, Ankara'da oluşturulan birimlerde yakından takip ediliyor. Gelen bilgilere göre, PKK, Şırnak'ın merkezinde de eylemlere yöneldi.

Haberin Devamı

Cumhuriyet Ortaoukulu ile mahalle sakinlerine sağlık hizmeti veren Silopi'nun Nuh mahallesindeki sağlık ocağı, dün akşam saat 22.10 sıralarında PKK'lılar tarafından ateşe verilmişti.

Teröristler, bu sabah da, Şırnak merkez Bahçelievler Mahallesi'ndeki Bahçelievler Ana Okulu'nun bahçesine el yapımı bomba bıraktı. Polis, çocuklar nedeniyle ilk etapta müdahalede bulunmakta zorluk yaşadı.

Çocukları siper olarak kullandığı belirtilen teröristler, polise uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Düzenlenen operasyonla önce çocuklar güvenli bölgeye alındı. Ardından da terörist gruba yönelik operasyon başlatıldı.