Afyonkarahisar Anaokulundan Çocuk İstismarına Klipli Tepki

Anaokulundan Çocuk İstismarına Klipli Tepki

12.03.2018 - 13:10 | Son Güncellenme:

.

Anaokulundan Çocuk İstismarına Klipli Tepki

AFYONKARAHİSAR (AA)- Afyonkarahisar TOKİ Fatma Aliye Hanım Anaokulu öğretmen ve öğrencileri, çocuk istismarına dikkat çekmek için kendi yazdıkları sözlerle oluşturdukları şarkıya video çekerek, sosyal medyada paylaştı.

Haberin Devamı

Okul müdürü Necibe Yalçınkaya Uluay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okullarında sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirtti.

Öğretmenlerinin öğrencileri ve vatandaşı bilgilendirmek için çocuk istismarıyla ilgili bir proje yaptıklarını ifade eden Uluay, "Bu projede çocukları koruma adına sesimizi duyurmayı düşündük. Son dönemlerde çocukların ve kadınların başına gelen kötü olayların sona ermesi için bu proje ortaya çıktı.” dedi.

Proje sahiplerinden okul öncesi öğretmeni Semra Karakaya da şunları söyledi:

"Günümüzde çocuk istismarı çok fazla yaygınlaşmaya başladı. Büyük küçük bütün çocuklarımızın bedenlerini kullanmaya başladılar. Bunun önüne geçebilmek için sesimizi duyurmak istedik. Küçük bir proje yaptık. Bunu sosyal medya aracılığıyla dünyaya duyurmak istedik. Daha çok kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Klipte çocukların bedenlerine asla dokunulmaması gerektiği, kötü insanların etrafımızda sürekli olduğu ve bu insanlardan korunmamız gerektiğini vurgulamaya çalıştık."

Haberin Devamı

Okul öğretmenlerinden Ayşegül Gören de, "Bu konunun çok konuşulduğu bir günde arkadaşıma bu konuyu işlememiz gerektiğini söyledim. Sesimizi duyurmamız ve dikkat çekmemiz gerekiyor dedim. Hemen bir şarkı yazalım dedik. Bir araya gelip bir saat içinde söz yazdık. Buna müzik bulduk. Okulumuzdaki çocukların da içinde olduğu bir plan hazırladık. Konuyla ilgili çocukları bilgilendirdik. Seminerler düzenledik. Bir de klip çektik. Çektiğimiz klibi sosyal medya hesabımızdan paylaştık ve kısa bir sürede 40 bir izleyiciye ulaştı. Amacımız bu klibi daha fazla kitleye ulaştırmak." diye konuştu.