Çorum "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" Konferansı

"Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" Konferansı

15.03.2017 - 22:20 | Son Güncellenme:

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu: "Bizim hiçbir zaman sorunumuz siyasi partiler olmadı, hiçbir zaman sorunumuz kişiler de olmadı. Kişilerin üstünde, siyasetin de üstünde ve dışında asli bir meseleyi konuşuyoruz. Bu mesele Türk milletinin geleceğinin ne olacağı meselesidir"

Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz Konferansı

ÇORUM (AA) - Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu, "Bizim hiçbir zaman sorunumuz siyasi partiler olmadı, hiçbir zaman sorunumuz kişiler de olmadı. Kişilerin üstünde, siyasetin de üstünde ve dışında asli bir meseleyi konuşuyoruz. Bu mesele Türk milletinin geleceğinin ne olacağı meselesidir." dedi.

Haberin Devamı

Feyzioğlu, TBB tarafından Çorum Barosunun ev sahipliğinde kentteki bir otelde düzenlenen "Anayasa Değişikliğini Tartışıyoruz" konferansında, Türkiye'nin 16 Nisan'da çok önemli bir halk oylamasına gideceğini, yapılacak anayasa değişikliğinin Türkiye'nin ve Türk milletinin geleceğini doğrudan ilgilendirdiğini söyledi.

Anayasa değişikliğini millete anlatmak için yollara düştüklerini, Türkiye'yi karış karış gezerek bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirten Feyzioğlu, "Bizim hiçbir zaman sorunumuz siyasi partiler olmadı. hiçbir zaman sorunumuz kişiler de olmadı. Kişilerin üstünde, siyasetin de üstünde ve dışında asli bir meseleyi konuşuyoruz. Bu mesele Türk millerinin geleceğinin ne olacağı meselesidir, bu mesele Türkiye'nin, Türk milletiyle bölünmez bütünlüğü meselesidir. Aynı siyasi düşüncelerden olmayabiliriz. Kol kola, yan yana, omuz omuza yürüdüğüm ve onur duyarak bunu yaptığım Prof. Yusuf Halaçoğlu ile siyasi düşüncelerimizde farklılıklar var ama Türk milleti dediğimiz, Türkiye dediğimizde ikimizin de gözünde aynı ışık, yüreğinde aynı çarpıntı var." diye konuştu.

Haberin Devamı

Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumda 2019 yılında yapılacak seçimlerin çok farklı olacağını savunan Feyzioğlu, "2019 seçimlerinde cumhurbaşkanı bu anayasa göre seçilirse, o zaman direnecek bir meclis, 'yapamazsın' diyen bir Anayasa Mahkemesi olmayacak. 80 milyonluk Türkiye bir kişinin, o kişinin de kim olduğunu bilmiyorsunuz, onun bilgisine, duygularına, tecrübesine, ihtirasına indirgenmiş bir Türkiye olacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisine haksız ithamlarda bulunduğunu iddia eden Feyzioğlu, "Kendisine verilen bilgi yalandı, gerçek dışıydı. Sayın Cumhurbaşkanı'mız yine yanıltılmıştı. Ona gereken cevabı dün verdik. Bununla ilgili bir sorun, sıkıntı yok." değerlendirmesinde bulundu.

Çorum Barosu Başkanı Altan Akpınar da Türkiye'nin geleceği açısında çok önemli bir sürece girildiğini ifade ederek, anayasa değişikliğini bir siyasi parti ve siyaset meselesi olmadığını, memleket meselesi olduğunu kaydetti.

Haberin Devamı

MHP'den ihraç edilen Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da konuşmasında anayasa değişikliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.