Teknoloji Android 6.0 Marshmallow Hangi Cihazlara Geliyor?

Android 6.0 Marshmallow Hangi Cihazlara Geliyor?

30.09.2015 - 09:48 | Son Güncellenme:

Android 6.0 Marshmallow önceki sürümlerine göre daha stabil ve az kaynak tüketen bir işletim sistemi olarak ön plana çıkıyor. Yeni sürüm teorik olarak 4.4 ve 5.0 sürümlerini çalıştıran cihazlarda da çalışabilecek.

Android 6.0 Marshmallow Hangi Cihazlara Geliyor

Android 6.0 Marshmallow önceki sürümlerine göre daha stabil ve az kaynak tüketen bir işletim sistemi olarak ön plana çıkıyor. Yeni sürüm teorik olarak 4.4 ve 5.0 sürümlerini çalıştıran cihazlarda da çalışabilecek. Ancak hangi üreticilerin yeni sürüm için güncelleme yayınlayacağı asıl soru. Biz de sizin için bu cihazların bir listesini çıkarttık. Android One platformları ve Google Play Edition modelleri için henüz bir tarih verilmedi. Android 6.0 güncellemesi ilk etapta Nexus 5, 6, 7, 8, 9 ve Nexus Player modellerine gelecek. HTC One M9 ve One M9 için güncelleme 2015'in sonunda gelecek. HTC One M9, HTC One M8, HTC One M9+, HTC One E9+, HTC One ME, HTC One E8, HTC One M8 EYE, HTC Butterfly 3, HTC Desire 826, HTC Desire 820, HTC Desire 816 Samsung, sürümü geliştiricilerle paylaşmasından sonra 31 gün içerisinde güncellemeyi yeni modellerine verecekleri söyleniyor. YouMobile adlı siteye göre şimdilik Android 6.0 Marshmallow güncellemesi alacak Samsung modelleri şu şekilde.

Haberin Devamı

Samsung Galaxy Note 5 -Samsung Galaxy S6 Edge+ -Samsung Galaxy S6 -Samsung Galaxy S6 Duos -Samsung Galaxy S6 Edge -Samsung Galaxy Note 4 -Samsung Galaxy Note 4 Duos -Samsung Galaxy Note Edge -Samsung Galaxy S5 -Samsung Galaxy Alpha -Samsung Galaxy A serisi -Samsung Galaxy Tab A LG, Android 6.0 Marshmallow güncellemesini hızlı bir şekilde vermeyi planlıyor. Firma 10 Kasım tarihinde LG G4 modeline güncelleme verebilir. Yine aynı süreçte de LG G3 modelinin güncelleme alması bekleniyor. LG G2 modeline Android 6.0 Marshmallow güncellemesi gelmeyecek.

Gelecek olan modeller ise LG G4, LG G3, LG G Flex, LG G Flex 2 Sony tarafından henüz bir açıklama gelmedi. Fakat yine Sony'nin Xperia Z1 ile başlayan üst seviye ürünlerine Android 6.0 Marshmallow güncellemesi vermesi bekleniyor. Motorola Moto X, Moto E ve Moto G modellerine güncellemenin hızlı bir şekilde gelmesi bekleniyor. LG Nexus 5X ve Huawei Nexus 6P modelleri Android 6.0 Marshmallow güncellemesine sahip olarak satışa sunulacak. - Kaynak Fragtist