Teknoloji Android 7.0'ın Galaxy S7 serisi kullanıcılarına sunduğu avantajlar ve dezavantajlar?

Android 7.0'ın Galaxy S7 serisi kullanıcılarına sunduğu avantajlar ve dezavantajlar?

14.02.2017 - 13:48 | Son Güncellenme:

Samsung'un amiral gemileri Galaxy S7 ve Galaxy S7 Edge için Android 7.0 Nougat güncellemesi resmi olarak kullanıma sunuldu. Peki Android 7.0 Nougat'ın kullanıcılara sunduğu avantajlar ve dezavantajlar neler?

Android 7.0ın Galaxy S7 serisi kullanıcılarına sunduğu avantajlar ve dezavantajlar

Samsung Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge için Android 7.0 Nougat yazılım güncellemesi resmi olarak kullanıma sunuldu. Yaklaşık 1.3 GB boyutunda olan güncelleme ile hızlı erişim paneli daha sade bir görünüme kavuştu. İkinci kez aşağı sürüklendiğinde açılan ikon düzenleme paneli ise grup desteğiyle yenilendi.

Haberin Devamı

Öte yandan açık olan pencerelerin boyutları da artık daha kolay ayarlanabiliyor. Güncellemeyle pop-up şeklinde açılan pencerelerin sayısı beşe yükseltildi, sitelere parmak izi ile girebilmek için Samsung Pass yönetim merkezi eklendi, farklı seçeneklerde enerji tasarrufu sunan Performans/Eğlence gibi modlar ve bildirimdeki ikonlara uzun basarak, ayarların ilgili menüsüne gidebilme gibi özellikler eklendi.

Ancak güncellemenin bazı dezavantajlar da bulunuyor. Eklenen birçok özelliğin ve yeniliğin ardından yapılan testlerde batarya performansında bir düşüş olduğu gözlemlendi. Yapılan batarya karşılaştırma testlerine göre Android 6.0 ile çalışan Galaxy S7 serisi ile Android 7.0 ile çalışan Galaxy S7 serisi arasında yüzde 10’a varan kullanım süresi farklılıkları mevcut. Bazı kaynaklar ise kullanım süresinin güncellemede yer alan bir hata nedeniyle de kısalmış olabileceğini ifade ediyor.