Android Android 7.0 Nougat hala çift haneli rakamlara ulaşamadı

Android 7.0 Nougat hala çift haneli rakamlara ulaşamadı

08.06.2017 - 10:07 | Son Güncellenme:

Google, geliştiriciler sayfasında yer alan Android sürümleri kullanım oranları verilerini bir kez daha güncelleyerek, 2017 yılı Haziran ayı verilerini paylaştı.

Android 7.0 Nougat hala çift haneli rakamlara ulaşamadı

Google'ın geliştiriciler sitesinden yayınladığı son rakamlara göre Android 7.0 ve 7.1 Nougat sürümleri yüzde 9.5’lik kullanım oranı ile bir önceki döneme göre yüzde 2.4 yükseliş kaydetti. Ancak yeni yayınlanan rakamlar Android Nougat’ın hala yeterince kullanıcıya ulaşmadığını da gözler önüne seriyor.

Haberin Devamı

Ice Cream Sandwich, Jelly Bean ve Marshmallow sürümlerinin kullanım oranları sabit kalırken Gingerbread, Kitkat ve Lollipop sürümleri düşüş yaşamaya devam ediyor. Android 2.3 ve 4.2 sürümlerinin kullanım oranları bir önceki döneme göre yüzde 0.2 gerilerken, Android 4.4 ve 5.1 sürümleri yüzde 0.7'lik bir gerileme yaşadı. Bunları yüzde 0.5'lik gerilemeyle Android 5.0 ve yüzde 0.1 ile Android 4.1 takip ediyor.

Android Nougat şu anda pazarda yüzde 9,5 oranında bir değer sahip. Şu anda en çok kullanılan versiyon Android Marshmallow olurken ikinci sırada ise bir önceki sene indirmeye sunulmuş olan Android Lollipop bulunuyor. Android O piyasaya sürülmeden Nougat'ın kullanım oranının çift hanelere ulaşması bekleniyor.