Ekonomi Android’de dev kapışma

Android’de dev kapışma

13.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Android telefonlarda üst segmentte iki yeni model kapışıyor; Huawei’nin P20 Pro’su ve Samsung’un Galaxy S9+’ı... İki telefonu teknik özellikleri açısından karşı karşıya getirdik.

Android’de dev kapışma

Son dönemde Android telefonlarda yeni modeller Türkiye pazarına sunuluyor. Huawei’nin üst segment modeli P20 Pro de en son ülkemizde satışa çıkanlardan. Samsung’un Galaxy S9+ modeli ise 25 Nisan’da piyasaya sunulmuştu. Android telefonlarda üst segmentte bu iki model kapışıyor. İki devi teknik özellikleri açısından karşı karşıya getirdik.

Haberin Devamı

Çentikli tasarım

Tasarım: Her ikisi de tasarımda iddialı. Samsung Galaxy S9+, düzgün, kavisli tasarıma sahip. Ancak bir önceki modeline göre tasarımında çok radikal bir değişiklik yok. P20 Pro’nun çentikli tasarımı ise bazı açılardan iPhone X’i anımsatıyor. Özellikle de ön yüzünde. Ancak her iki cihaz da tasarım olarak iyi görünüşlü.

Android’de dev kapışma

Ekran: Ekran kalitesine gelince Samsung burada biraz daha avantajlı. İki telefon da super Amoled ekran kullanıyor. Kontrast ve siyah renkte iyiler. Galaxy S9+, 6.2 inç ekran boyutu ve 18.5:9 ekran oranını tercih etmiş. P20 Pro ise, 6.1 inç’lik panel kullanıyor. 18.7:9 oranıyla biraz daha uzun. Çok iyi görünen bir ekranı var. Ancak 1080p çözünürlük S9+’ın sağladığı hissi vermiyor. HDR desteği de yok. Her ikisi de güzel ekrana sahip ama burada birkaç özellikle S9+ öne çıkıyor.

Pil: P20 Pro 4.000 mAh’lık pille geldi. Az kullanımla ikinci güne bile taşıyabilirsiniz. Ama genelde ortalama bir kullanımda bir tam gün götürebiliyor. S9+ ise 3.500 mAh’lık pile sahip. O da bir tam günlük kullanım için ideal. Kablosuz şarj özelliği var. P20’de ise bu yok. p20 14 saat, S9+ 11 saatlik pil ömrü sunuyor.

Kamera: Huawei P20 Pro, üç arka kamerasıyla öne çıkıyor. Bu alanda yeni bir kulvar açıyor. 8 MP’lik telefoto sensör, 20 MP’lik siyah ve beyaz sensör ve ana 40 GB’lik RGB sensörü bulunuyor. P20 Pro’yla inanılmaz kareler çekebilirsiniz. Geliştirilmiş zum en büyük avantajlarından biri. Hatta gece çekimleri de inanılmaz temiz. Galaxy S9+ ise 12 MP’lik iki arka kameraya sahip. Bir tanesinin diyafram açıklığı f/1.5. İkinci sensör ise f/2.4. Mükemmel kamera kurulumu var. Gece çekimlerinde de çok iyi. Burada üç kamerasıyla P20 Pro öne çıkıyor.

Android’de dev kapışma

İyi performans sunuyorlar

Performans: Her iki telefon da günlük kullanımda çok hızlı. Her ihtiyacınıza cevap veriyorlar. Oyunlar, uygulamalar, internet ve medya. Ama ikisinde de farklı çipler kullanılıyor. Galaxy S9+, Samsung’un kendi Exynos 9810 ya da Qualcomm’un Snapdragon 835’ini kullanıyor. 6 GB Ram’i var. P20 Pro’da ise Huawei’nin Kirin 970 çipi kullanılıyor. Onun da Ram’i 6 GB. Muhtemelen bu özellikte her ikisinde de bir fark görmeyeceksiniz.

Android’de dev kapışma

Depolama: Depolamada ise S9+’da ülkemizde 64 GB’lık model var. MikroSD kartla bunu 400 GB’ya kadar artırabiliyorsunuz. P20 Pro’nun depolama alanı 128 GB. İşletim sistemi olarak P20 Pro Android 8.1, diğeri 8.0 kullanıyor. 8 çekirdekli işlemci her ikisinde var. P20’nin işlemci hızı 2.4 GHz, S9+’ın ise 2.7 GHz. P20 180 gram, S9+ ise 189 gram ağırlığında. Samsung’da sanal asistan Bixby de var. Ayrıca Edge paneli bulunuyor. Kısa yollar yaratabiliyorsunuz. Bunların hiçbiri P20 Pro’da bulunmuyor.

Fiyat ve renkleri

Fiyat: P20 Pro’da, siyah, twilight, pembe altın ve gece mavisi renk seçenekleri bulunuyor. Fiyatı, 4.999 TL. S9+’ın renk seçenekleri arasında ise mor, siyah, gri ve mavi var. S9+’ın fiyatı 5.199 TL.

Sonuç: Her iki telefon da teknik donanım açısından Android severlerin ihtiyaçlarını fazlasıyla görecek özelliklere sahip. Tasarım, ekran ve performansta Galaxy S9+ biraz önce çıksa da kamera, yazılım, pil ve fiyatta P20 Pro biraz daha önde. Aradığınız özelliklere bağlı olarak birini tercih edebilirsiniz.

Android’de dev kapışma

Android’de dev kapışma

YENİ ÜRÜN

Yapay zekalı telefon satışta

Asus’un yeni telefonu ZenFone 5, 10 Mayıs itibariyle Türkiye’de sınırlı sayıda perakende satışına sunuldu. Yapay zeka donanımı, tasarımı, çift kamera sistemi ve pil ömrünü en üst düzeye çıkaran yapay zeka şarj teknolojisiyle öne çıkan ZenFone 5, lansmana özel fiyatıyla sınırlı sayıda 1.999 TL’ye teknoloji severlerle buluşuyor. ZenFone 5, yüksek performans donanımı, yapay zeka özelliği, kamera sistemi ve uzun pil ömrü ile her ihtiyacın üstesinden kolaylıkla gelebiliyor. ASUS AI Boost teknolojisine sahip ZenFone 5, hızlı performans ile mükemmel batarya ömrünü birleştirerek, oyunlar ve diğer zorlu uygulamaları çalıştırırken de yüksek performans sunuyor. Zenfone 5’in kullanımı da çok pratik, kilidi anında açan bir parmak okuyucusunun yanında, yüz tanıma özelliğiyle ekrana bakarak da kolayca açılabiliyor.

Android’de dev kapışma