Teknoloji Android için 3D Touch Geliyor

Android için 3D Touch Geliyor

20.10.2016 - 16:54 | Son Güncellenme:

Android işletim sisteminin son versiyonu olan Nougat Android için 3D Touch geliyor

Android için 3D Touch Geliyor

Android işletim sisteminin son versiyonu olan Nougat Android için 3D Touch geliyor. Android Beta programına kayıtlı olan ve Beta programına uygun olan cihaz sahipleri bu yeni sürümün tüm özelliklerini deneyimleyebilecekler.

Haberin Devamı

İlk olarak, Nexus 6P, Nexus 5X ve Pixel C tablete getirilen Nougat 7.1 Beta için ilk izlenimde, Apple’ın ilk olarak Force Touch adıyla Macbook’a, ardından 3D Touch olarak da, iPhone’un bazı modellerine getirdiği özelliği andıran detaylar göze çarpıyor. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz Beta güncellemesinde, Nexu 6P’nin ardından Beta güncellemesine kavuşan ilk cihaz General Mobile GM 4G modeliydi. Şimdilik konuyla ilgili bir açıklama yapılmasa da, General Mobile’ın Android One platformundan olmasından dolayı Beta güncellemesi de yine General Mobile Android One modellerine gelebilir.

Sürümü incelerken dikkat çeken özelliğin ise çalışma mantığı oldukça basit. Uygulamalara 1 saniye kadar uzun basılmasının ardından, basmayı bırakınca çıkan kısayol özellikleri kazanan Nougat 7.1, mesajlarda en sık mesajlaştığınız kişileri ve Mesaj Yaz kısayolunu, YouTube’da ise Trendler, Abonelikler ve Arama şeklinde benzeri kısayolları sunuyor.

Haberin Devamı

Google kullanıcı isminizle, buradaki link üzerinden Android Beta Programına kayıt olabilir ve güncellemenin OTA yoluyla cihazınıza gelmesini bekleyebilirsiniz.

OTA yoluyla gelmesini beklemek istemezseniz. Buradaki link üzerinden cihazınıza uyumlu olan imaj dosyasını seçerek kurulumu tamamlayabilirsiniz. İmaj dosyası ile yükleme, konuya hakim değilseniz biraz zorlayıcı olabilir. Herhangi bir problem ile karşılaşmamanız için Beta güncellemesini OTA yoluyla indirmenizi tavsiye ederim.