Teknoloji Android'li cihazlar iPhone'lara göre daha sorunsuz

Android'li cihazlar iPhone'lara göre daha sorunsuz

01.03.2017 - 17:43 | Son Güncellenme:

Blanco Technology Group tarafından yayınlanan 2016 yılı dördüncü çeyrek mobil cihaz performans ve sağlık raporuna göre Android'li telefonlar iPhone'lara oranla daha sorunsuz çalışıyor.

Androidli cihazlar iPhonelara göre daha sorunsuz

Geçtiğimiz yıl ikinci çeyrek mobil cihaz performans ve sağlık raporunu yayınlayan Blanco Technology Group, aynı çalışmanın dördüncü çeyrek raporlarını yayınlandı. Yayınlanan rapora göre iOS cihazların hata verme oranlarında son yıllarda görülen artış gözlemlendi. 2015'in son çeyreğinde yüzde 25 olan hata oranı, 2016'nın son çeyreğinde yüzde 62 seviyesine ulaştı. Android tarafında ise bu oran rapora göre yüzde 47 seviyesinde.

Haberin Devamı

iOS destekli hata oranı en fazla olan cihaz iPhone 6. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus modellerinin hata oranlarını ise yüzde 3 seviyesinde. Bu yıl iPhone modellerinde en çok uygulamaların çökmesi, fazla ısınma ve kulaklık arızaları görüldü. En çok çöken uygulamalar ise Facebook, Instagram ve Snapchat.

Android cihazların hata verme oranlarını son yıllarad ciddi anlamda düştü. Hata oranı 2015'in son çeyreğinde yüzde 85 iken, şu an yüzde 47. Android üreticileri arasında en çok hata oranına sahip marka ise yüzde 16 ile Samsung. Android'te en çok görülen hataların başında kamera, şarjve USB sorunları bulunuyor. Android tarafında 2016 başında yüzde 12 ile en çok çöken uygulama Google Play Services, yıl sonunda bu oranı yüzde 5 seviyesine indirmeyi başardı.