Teknoloji Android, Milyarları Aşarak Rekora Hızla Koşuyor!

Android, Milyarları Aşarak Rekora Hızla Koşuyor!

30.09.2015 - 14:02 | Son Güncellenme:

Akıllı telefon pazarında büyük bir paya sahip olan Android'in kaç kişi tarafından kullanıldığı açıklandı. iOS'un en büyük rakibi olarak görülen ve piyasa içerisinde güçlü bir konuma sahip olan...

Android, Milyarları Aşarak Rekora Hızla Koşuyor

Akıllı telefon pazarında büyük bir paya sahip olan Android'in kaç kişi tarafından kullanıldığı açıklandı. Detaylar haberimizde... iOS'un en büyük rakibi olarak görülen ve piyasa içerisinde güçlü bir konuma sahip olan Android, edindiği özellikler dışında ayrıca ulaştığı kullanıcı sayısıyla da dikkat çekiyor. Şimdilerde yeni sürümü gündemde olan ve önümüzdeki ay içerisinde yeni versiyona terfi edecek olan sistem, kullanıcısı sayısı ile adeta dudak uçuklattı.

Haberin Devamı

Ortaya çıkan bilgilere göre Android, tam 1.4 milyar kişi tarafından kullanılıyor. Üstelik bu kullanıcılar arasındaki 1 milyar kişi, Google Play'i de kullanmakta. Arda kalan 4 milyar kişinin mağazayı tercih etmediği anlaşılıyor. Açıkçası bu rakamın Google açısından oldukça iyi karşılandığını ve takdire şayan bir performans ile sistemin yaygınlaştığını söyleyebiliriz. Şimdilerde yoluna Android 6.0 Marshmallow ile devam eden ve sistemi yenileyerek özellik sayısını arttıran Google, önümüzdeki aylar içerisinde pek çok cihazın yeni güncellemeyi almasını sağlayacak.