Teknoloji Android Nougat için işler pek de yolunda gitmiyor

Android Nougat için işler pek de yolunda gitmiyor

09.08.2017 - 15:26 | Son Güncellenme:

Google her ay olduğu gibi ağustos ayında da Android sürümlerinin kullanım oranlarına ilişkin güncel istatistikleri paylaştı. Açıklananlara göre Android Nougat için işler pek de yolunda gitmiyor.

Android Nougat için işler pek de yolunda gitmiyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Google her ay olduğu gibi bu ay da Android sürümlerinin kullanım oranlarını açıkladı. Google’ın açıkladığı son rakamlara göre, Android cihazların yüzde 13.5’lik kısmında Nougat sürümleri bulunuyor. Son rakamlara göre Nougat yüzde 2"lik, Marshmallow ise yüzde 0.5'lik artış yaşadı.

Android Nougat için işler pek de yolunda gitmiyor

Android Marshmallow yüzde 32.3 kullanım oranı ile en çok tercih edilen Android sürümü olmayı başarıyor. Android 5.x Lollipop yüzde 29.2'lik orana, Android 4.4 KitKat yüzde 15'lik bir orana ve Android 4.1.x Jelly Bean ise yüzde 23.7'lik bir kullanım oranına sahip.

Google’ın Android O olarak anılan yeni sürümün dağıtımına ağustos ayı içinde başlayabileceği belirtiliyor.Yeni sürümün dağıtıma çıkmasının ardından Google, Samsung, Lenovo, HTC ve Sony gibi önemli üreticilerin telefonlarını Android O ile güncelleyeceğine kesin gözüyle bakılıyor.