Teknoloji Android O'nun geliştiriciler için final sürümü yayınlandı

Android O'nun geliştiriciler için final sürümü yayınlandı

25.07.2017 - 13:34 | Son Güncellenme:

Geliştiriciler ve Android Beta programına kayıtlı kullanıcılar tarafından test edilen Android O’nun final öncesi son adımı olan dördüncü betası yayınlandı.

Android Onun geliştiriciler için final sürümü yayınlandı

Google, Android O Geliştirici Önizleme 4'ü yayınlandı. Bunun aslında final sürüm adayı olduğu ve işletim sisteminin gerçek isminin açıklanmamasına rağmen yakında genel kullanıma sunulacağı söyleniyor.

Haberin Devamı

Öte yandan Android O'nun dördüncü betası, sistemin son hata düzeltmelerini ve optimizasyonlarını içeren nihai sürüm adayı olduğu ve uygulama geliştiricilerin Android 8’i test edecekleri son sürüm olduğu söyleniyor.

Android O ile bildirim kanalları ve noktalar, kısayol sabitleme, resim içinde resim, otomatik doldurma, arka plan yürütme sınırları ve sadeleştirilmiş ayarlar menüsü gibi birçok yenilik getiriyor. Ayrıca, uygulama gelişimini basitleştirmek ve APK boyutunu en aza indirgemek için uyarlanabilir simgeler, indirilebilir fontlar ve otomatikleştiren TextView var.

Bu sürümü kullanmak istiyorsanız uyumlu cihazınızı Android Beta Programına kaydetmenize gerekiyor. Android O'yı test edebilecek cihazlar arasında Pixel, Pixel XL, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C ve Nexus Player yer alıyor.

Haberin Devamı

Android O'nu nihahi sürümünün 2017'nin 3. çeyreğinde piyasaya sürülmesi bekleniyor.