Teknoloji Android Pay, Birleşik Krallık’a Geliyor

Android Pay, Birleşik Krallık’a Geliyor

23.03.2016 - 16:24 | Son Güncellenme:

Şu sıralar yeni ödeme sistemini daha fazla ülkede geçerli kılmak isteyen Google, Android Pay yeniliğini Birleşik Krallık bölgesinde yaşayanlar ile buluşturuyor…

Android Pay, Birleşik Krallık’a Geliyor

Dünya’nın en büyük teknoloji devlerinden biri olan ve hayata geçirdiği hizmetleri ile beraber oldukça fazla beğeni kazanan Google, bildiğiniz üzere Android Pay adında bir mobil ödeme sistemi geliştirdi. Apple ve Samsung ikilisinin geliştirdikleri ödeme yöntemlerine benzeyen bu sistem, ABD bölgesinden sonra şimdiyse Birleşik Krallık’ta kullanıma sunulmaya hazırlanıyor. Yavaş yavaş yeni sistemine yaygınlık kazandıran Google, çok yakında bu bölgede yaşayan kullanıcıların da sistemden yararlanmaya başlayacaklarını duyurdu.

Haberin Devamı

Açıklanan bilgilerde, Android Pay sisteminin ilk olarak şu kartları destekleyeceği belirtildi; Band of Scotland, First Direct, HSBC, Lloyds Bank, M&S Bank, MBNA ve Nationwide Building Society. Başlangıçta Mastercard ve Visa logolu kartlara sınırlı bir desteğin sunulacağı söyleniyor. Eğer Birleşik Krallık bölgesinde yaşıyorsanız bu duruma dikkat etmenizde fayda var.

NFC teknolojisi ile çalışan Android Pay, bu özelliğe sahip telefonlarda rahatça kullanılabilecek. Eğer mobil ödeme sisteminden faydalanmak istiyorsanız NFC özelliğine sahip bir akıllı telefona sahip olmanız gerekmekte.

“Gece Modu” Android N Sürümüne Geliyor