Teknoloji Android Pie güncellemesi bazı Pixel XL cihazların hızlı şarj desteğini yok etti

Android Pie güncellemesi bazı Pixel XL cihazların hızlı şarj desteğini yok etti

14.08.2018 - 10:29 | Son Güncellenme:

Android 9.0 Pie güncellemesi, bazı Pixel XL cihazlar için ciddi bir soruna sebep oldu. 2016'da piyasaya sürülen bazı Pixel XL sahiplerinin, Android 9 Pie ile hızlı şarj şarj desteğinde sorun yaşadığı bildirildi.

Android Pie güncellemesi bazı Pixel XL cihazların hızlı şarj desteğini yok etti

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Bazı Pixel XL sahipleri Android 9.0 Pie güncellemesinin ardından hızlı şarj konusunda sorunlar yaşamaya başladı. Bu sorun aslında birkaç haftadır devam ediyor. Ancak Android Pie o zamanlar beta formdaydı, bu yüzden hatalar bekleniyordu. Sorun geçtiğimiz hafta yayınlanan Android 9 Pie'ın "kararlı" yapısında hala belirgin. Kullanıcılar, USB-C kablolarının artık akıllı telefonlarını hızlı şarj etmek için kullanmadığını belirtti. Kullanıcılar bunu biliyorlar çünkü "Pluging Rapidly" metni, cihaz fişe takılıyken kilit ekranında görünmüyor.

Bu hata Google'a bildirildi ve birkaç gün önce Sorun İzleyicisi'nde kapatıldı. Google şu anda bunu düzeltmeyi planlamıyor. Bunun nedeni, sorunun Google’ın beklediğinden çok daha büyük olması ve OS’de çok fazla değişikliğe neden olması olabilir.

Haberin Devamı

Pixel XL'da artık hızlı şarj olmaması büyük bir sorun. USB-C ile Pixel XL, geleneksel şarjın neredeyse iki katı hızda şarj edebiliyor.

Google sorunu çözecek

Google, sorunu doğruladı. Açıklamada şarj adaptörünün çalışmasında herhangi bir sorun görülmezken Pixel 2 ve Pixel 2 XL modellerinin problemden etkilenmediği belirtildi.