Teknoloji Android Telefon Aldığınızda Yapmanız Gerekenler

Android Telefon Aldığınızda Yapmanız Gerekenler

04.05.2016 - 14:18 | Son Güncellenme:

Yeni bir Android telefon mu aldınız? Ayarlarında kaybolmamanız mümkün değil. Çok fazla kategorinin altında çok fazla ve kafanızı karıştıracak kadar.

Android Telefon Aldığınızda Yapmanız Gerekenler

Bir taraftan fabrika ayarlarının ideal olup olmadığı kafanızı kurcalıyor olabilir. Kutudan çıkan telefonunuzun gerçekten optimum performans, üretim ve batarya ömrü ile mi çalışıyor? Belki evet belki hayır. İşte size yeni bir telefon aldığınızda ilk yapmanız gereken ayarlamalar. Dışarıda bir dolu Android sürümü var elbette bu rehberde ise Android 5.1.1 temel alınıyor.

Haberin Devamı

Parlaklığı Kısın Oldukça basit bir matematik. Ne kadar parlak ekran o kadar çok batarya kullanımı. Ekran parlaklığını %50’nin altına düşürebilirsiniz ya da bırakın telefon kendisi otomatik ayarlasın. Beyaz Arka Plandan Uzak Durun Telefonunuz AMOLED ekran mı? Samsung kullanıyorsanız muhtemelen öyle. Eğer öyleyse batarya ömrünü uzatmak için siyah bir arka plan seçebilirsiniz. Çünkü AMOLED ekranlarda siyah pikseller aydınlatılmaz böylelikle inanılmaz bir pil tasarrufu elde edilebilir. Yeni Uygulama Kısayollarını Kapatın Google Play Store üzerinden birkaç uygulama mı indirecekseniz. Ana ekranınıza doluşacak olan uygulama kısayollarına hazır olsanız iyi olur. Çünkü ne zaman bir şey indirseniz kısayollar ana ekranınıza gelecek. Bunu iptal etmek için Menü> Ayarlar bölümünden ” Ana ekrana kısayol ekle” seçeneğinin yanında bulunan kutucuğun içindeki tiki kaldırabilirsiniz. Telefonumu Bul Özelliğini Açın Telefonu kaybettiğinizde ya da çaldırdığınızda imdadınıza yetişecek tek özellik budur. Android Device Manager sayesinde işletim sistemi üzerinden lokasyon takibi özelliğini açabilirsiniz. Aktif hale getirdiğinizde Google ayarlarında telefonunuzu kaydetmeniz gerekiyor. Bu işlemi tamamladıktan sonra android.com/devicemanager adresi üzerinden telefonunuzun nerede olduğunu bulabilirsiniz.