Apple Android telefon üreticileri, iPhone X'in yüz tanıma özelliğini kopyalamaya çalışıyor

Android telefon üreticileri, iPhone X'in yüz tanıma özelliğini kopyalamaya çalışıyor

11.10.2017 - 12:18 | Son Güncellenme:

Android akıllı telefon üreticileri, Apple'ı kopyalamaya ve Eylül ayındaki üst seviye iPhone X ürününü piyasaya sürdükten sonra cihazlarına yüz tarama teknolojisi eklemeye çalışıyor.

Android telefon üreticileri, iPhone Xin yüz tanıma özelliğini kopyalamaya çalışıyor

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

KGI Securites analisti Ming-Chi Kuo'nun yaptığı araştırmaya göre Android telefon şirketleri, Apple'ı kopyalamaya ve Eylül ayındaki üst seviye iPhone X ürününü piyasaya sürdükten sonra cihazlarına yüz tarama teknolojisi eklemeye çalışıyor.

Araştırmada, Android telefon şirketleri için 3D algılamanın "ekranın altındaki optik parmak izi tanımayı en yeni anahtar yatırım teması" olarak değiştirdiğini buldu.

Elbette Apple, telefonlarına birtakım yüz tanıma teknolojisi üreten ilk teknoloji şirketi değil. Samsung bazı cihazlarda yıllarca uyguladı. Ancak Ming-Chi Kuo'nun kaynaklarına göre, iPhone X'teki 3B algılama ilgi çekici oldu.

Analist, "Android marka sağlayıcıları, iPhone X'in duyurusundan bu yana 3D algılamayla uğraşıyor. Android marka tedarikçilerinden gelen çözümlerle ilgili sorular ise üç kat arttı. iPhone X'in piyasaya sürülmesinden bu yana, 3D algılamada en iyi Android marka sağlayıcıları arasında ilginin ve katılımın önemli bir kısmını gördük." dedi.

Haberin Devamı

Ming-Chi Kuo'ya göre maddi kazanım, 3D yüz tanıma sistemini önemli kılan önemli şey. Ayrıca 3D algılama, güvenlik uygulamalarında yüz tanımayı mümkün kılmakla kalmıyor Apple'ın Animoloji kullanarak eğlenceli ifadeler üretmesine de olanak sağlıyor. Daha önemli ileri seviyede AR gelişiminde önemli bir faktör.

Başka bir deyişle, parmak izi tarayıcıları artık sıkıcı. Apple'ın rakipleri, 3D algılamanın neler yapabileceğini gördüler ve bir hareket istiyorlar.

Apple ilk değil ama bunu önemsemiyor

Apple çoğu zaman teknolojik yeniliklerin ilk sırasında gelmiyor. iPhone, ilk dokunmatik ekranlı akıllı telefonu değildi; Apple Watch ilk smartwatch değildi. Ancak Cupertinolu şirket muazzam bir şeyi elinde tutuyor, kopyalanmak istenen bir şeyi popüler hale getiriyor

2016 yılında çıkardığı iPhone 7'yle kulaklık jakı kullanmayı bırakan ve kablosuz kulaklığı geçen Apple, Google dahil birçok kesim tarafından eleştirilmişdi. Ancak bir yıl sonra Pixel 2'yi duyuran Google, kulaklık jakı kullanmadı. Google Pixel 2'yi duyurduktan sonra, kulaklık jakını sessizce öldürdü .

Haberin Devamı

Kasım ayına kadar iPhone X, mağaza raflarına girmeyecek ve Android şirketleri ise bu zamanda liderliğini sürdürüyor.