İstanbul Anfaş, Turizm Ve Gıda Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Anfaş, Turizm Ve Gıda Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

10.11.2017 - 14:12 | Son Güncellenme:

.

Anfaş, Turizm Ve Gıda Sektörü Temsilcileriyle Bir Araya Geldi

Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım Şirketi (ANFAŞ) Genel Müdürü Murat Özer, Antalya’nın fuarcılık alanındaki önemine dikkat çekerek, "600 bin yatak kapasitesine sahip, Ortadoğu ve Avrasya’nın buluşma noktası, kış döneminde iklim şartlarının yumuşak ve uygun olması ve uluslararası havalimanına sahip olması, 264 şehre direkt uçuş imkanı olması. Antalya’yı fuarcılıkta önemli kılıyor"dedi.
Antalya Fuarcılık İşletme ve Yatırım Şirketi, ülke ve bölge fuarcılığını geliştirmek için turizm ve gıda sektörünün temsilcileriyle İstanbul’da bir araya geldi.
Taksim’de bulunan bir otelde düzenlenen buluşmaya ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, Türkiye Otelciler Federasyonu Koordinatörü Necip Boz, Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Açıköz, Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Gürkaynak ve sektör temsilcileri katıldı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümünü anarak sözlerine başlayan ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, "Günün anlamına değer katan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başlattığını da paylaşmak istiyorum. Cumhuriyetin kuruluşundan 3 yıl sonra, 1926’da Karadeniz adında bir gemiyi yüzen fuar haline getirip üç ay süreyle Avrupa ve Karadeniz kıyılarında bulunan toplam 12 ülkenin 16 limanına uğratarak Türkiye’nin ürettiği gıda, tekel, halı ve benzeri ürünleri tanıtmak suretiyle Türkiye’deki ilk fuarcılığı da başlatan da Mustafa Kemal Atatürk’tür’’ ifadelerini kullandı.
Antalya’nın fuarcılık anlamında önemine vurgu yapan Özer, "Bugün itibariyle ANFAŞ 25 tane fuar düzenliyor. Bunların 6’sı kendi imkanlarıyla düzenleniyor. Geri kalan 19 tanede alt kiralama olarak düzenleniyor. 10 bin kişinin şehir dışından geldiği bir fuar sezonunda bin 500 kişinin de katılımcı olarak geldiği hesaplanmaktadır. Neden Antalya olduğunu hepimiz biliyoruz. 600 bin yatak kapasitesine sahip, Ortadoğu ve Avrasya’nın buluşma noktası, kış döneminde iklim şartlarının yumuşak ve uygun olması ve uluslararası havalimanına sahip olması, 264 şehre direkt uçuş imkanı olması’’ diye konuştu.
Eğitim ve sertifika programlarının fuarcılık için önemli olduğunu belirten ANFAŞ Genel Müdürü Murat Özer, "ANFAŞ geçtiğimiz sene fiziksel olarak yapısını değiştirdi. 2 tane daha hol eklendi. 20 bin metrekarelik kapalı alan bugün itibariyle 40 bin metrekarelik bir alana çıktı. Toplamda 60 bin metrekarelik bir fuar alanına sahibiz. Bununla beraber ikinci ve üçüncü katlarda içinde bulunduğumuz toplantı odalarının benzerinde 15 tane konferans ve seminer salonu mevcut. Artık biliyoruz ki günümüz fuarcılığında yalnız başına fuarcılık ya da ürün sergilemek yeterli değil. Bunu mutlaka sektörel konferans, seminer ve panellerle desteklemek gerekiyor. Hatta buna ek olarak eğitim ve sertifika programları da koyabiliyoruz’’ şeklinde konuştu.
Ziyaretçileri mutlu edebilmek adına bir departman kurulduğunu ifade eden Özer,’’ Biz ne yaptık ta insanlar mutlu oldu. Geçtiğimiz sene biz, yurt dışı ziyaretçisi departmanı kurduk ilk kez. Yurt dışı ziyaretçi departmanında bugün itibariyle 7 farklı dil konuşuluyor. Bunları seçerken de stratejik dillere öncelik verdik. Antalya coğrafyası için Rusça bunlardan bir tanesi. İkincisi bölgenin yükselen yıldızı Farsça önemli. Kara Afrika ve Kuzey Afrika ciddi bir potansiyel bizim için. Üçüncü dil olarak Arapça’yı koyduk. Bunun yanında İngilizce, Almanca, İtalyanca eskiden beri bizim için var olan dillerdi. 7’nci olarak da Fransızca’yı koyduk. Afrika’nın birçok ülkesinde Fransızca kimi yerlerde 1’inci, kimi yerlerde 2’nci dil olarak konuşuluyor. Biz bu dilleri koyarak bu ülkenin vatandaşlarını ANFAŞ’ta istihdam sahibi yaptık’’ dedi.
Sektör temsilcilerinin açıklamalarının ardından program soru-cevap şeklinde geçti. Sorulan soruların cevaplanmasının ardından toplantı aile fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Yazarlar