Gündem Ankara 20 dakikada doluya teslim

Ankara 20 dakikada doluya teslim

26.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ankara’yı dün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 dakika süren dolu yağışı felç etti. Yollar suyla dolunca ulaşım durdu. Ceviz büyüklüğündeki dolular bazı dükkan ve evlerin camlarını kırdı

Ankara 20 dakikada doluya teslim

Ankara’da öğleden sonra yaklaşık 20 dakika etkili olan sağanak yağış ve dolu, hayatı durma noktasına getirdi. Keçiören Fatih Köprüsü’nün altını su basarken, araçlar göle dönen yolda mahsur kaldı. Keçiören ve Altındağ ilçelerinde bulunan çok sayıda dükkanı ve evi su basarken, vatandaşlar alt yapının yetersizliğinden şikayet etti.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarının hemen ardından başlayan ve yaklaşık 20 dakika yoğun bir şekilde etkili olan sağanak yağış ve dolu hayatı durma noktasına getirdi. Yağışlar, Keçiören, Yenimahalle, Elmadağ, Çankaya, Pursaklar, Akyurt, Çubuk ve Esenboğa Havalimanı çevrelerinde daha fazla görüldü.

Araçlar mahsur kaldı

Yağış nedeniyle Keçiören ilçesine bağlantı sağlayan Fatih Köprüsü’nün altı sular altında kaldı. Bu sırada köprü altında bulunan araçlardan 2’si mahsur kaldı. Yolların suyla kaplanması nedeniyle trafikte de aksamalar yaşandı.

Trafikte uzun araç kuyrukları oluşurken ASKİ ve itfaiye ekipleri tahliye çalışması yaptı. Yolların bazı kesimlerinde de yer yer çökme oluştu. Sıhhiye’de Ankara Adliye Sarayı çevresindeki yollar da yağış nedeniyle trafiğe kapanırken, araçlar yolda kaldı.

Haberin Devamı

Evleri su bastı

Yağışlara vatandaşlar hazırlıksız yakalanırken yaklaşık 20 dakika süreyle şiddetli bir şekilde devam eden dolu yağışı birçok dükkan ve evin sularla dolmasına neden oldu.

Ceviz büyüklüğündeki dolu nedeniyle de bazı evlerin camları kırıldığı ifade edildi. Vatandaşlar, su basan ev ve dükkanlarını temizlerken, bir yandan da alt yapıdan şikayet etti. Şiddetli yağışın aralıklarla devam edeceği bildirildi.