Ankara Ankara'da 200 Öğrenciye Tam Destek Bursu

Ankara'da 200 Öğrenciye Tam Destek Bursu

06.10.2017 - 05:31 | Son Güncellenme:

.

Ankarada 200 Öğrenciye Tam Destek Bursu

Türk Eğitim Derneği (TED), başarılı öğrencilere verdiği tam destek bursunun sayısını artırarak 200 öğrenciye burs verecek.
Ankara’da eğitim gören 200 öğrencinin TED tarafından sağlanan tam destek bursu kapsamında kitap-kırtasiye ve okul kıyafeti harcamaları ile cep harçlığı giderleri karşılanacak. Bu sene Ankara’da belirlenen pilot ilçelerde yaygınlaştırılarak 200 yeni öğrenciye ulaşması planlanan programdan yararlanacak öğrenci sayısının önümüzdeki 4-5 yılda bini aşması hedefleniyor.
Tam Destek Bursuna başvuracak öğrencilerin T.C. vatandaşı olması, 2017-2018 öğretim yılında MEB’e bağlı resmi bir okulda 9. sınıfa devam edecek olması, TEOG yerleştirme puanının en az 470 olması, ekonomik koşullar itibariyle maddi desteğe ihtiyaç duyması (ailesinin aylık gelirinin 3 bin TL’den yüksek olmaması) gerekiyor. Bursa şimdilik sadece Ankara’nın Çankaya, Gölbaşı, Mamak, Sincan, Yenimahalle, Altındağ ve Keçiören ilçelerindeki devlet okullarında okuyan öğrenciler başvurabiliyor. Tam destek bursu için başvurular 1 Ekim - 31 Ekim tarihleri arasında www.ted.org.tr adresinden yapılabilecek.