Gündem Ankara'da 8 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor

Ankara'da 8 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor

16.04.2016 - 13:04 | Son Güncellenme:

Önceki gün kaybolan Serdal Kandemir'i arama çalışmaları devam ediyor. Dalgıçlar, İmrahor Deresi'nin üstü kapalı olan bölümünde yoğun metan gazı bulunması nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor

Ankarada 8 yaşındaki çocuğu arama çalışmaları güçlükle sürdürülüyor

Başkentte önceki gün kaybolan 8 yaşındaki Serdal Kandemir'i arama çalışmaları, arama ve kurtarma ekiplerince sürdürülüyor. İmrahor Deresi'ndeki arama çalışmalarına Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı sualtı arama kurtarma ekibi, AFAD ve polis ekipleri katılıyor. Çalışmalar kapsamında ekipler tarafından derenin su yatağına toprak set çekildi. Böylece suyun, derenin üstü kapalı olan bölümüne akışı engellendi.

Haberin Devamı

İŞTE ÇOCUĞUN SON GÖRÜNTÜSÜ

Büyükşehir Belediyesi proje ekibinin çalışmaları doğrultusunda, derenin üstü kapalı kısmında, her yüz metrede bir havalandırma deliği açılarak içerideki metan gazı boşaltılmaya çalışıldı.

Metan gazı ölçümlerinin ardından, "kurbağa adam" denilen polis dalgıçlar ve itfaiye dalgıç ekibi, açılan havalandırmalardan kapalı alana girerek arama çalışması yaptı.

Dalgıçlar, kapalı alanda yoğun metan gazı olması nedeniyle çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

İlkokul 2. sınıf öğrencisi Serdal Kılıçlar, Perşembe günü Ankara'nın Çankaya ilçesi İmrahor Mahallesi'ndeki okulundan çıktıktan sonra kaybolmuştu. Küçük çocuğun dereye düşmüş olma ihtimali üzerinde duruluyor.