Ankara Ankara'da "Sigarayı Bırakma Polikliniği" Açıldı

Ankara'da "Sigarayı Bırakma Polikliniği" Açıldı

16.11.2017 - 13:42 | Son Güncellenme:

.

Ankarada Sigarayı Bırakma Polikliniği Açıldı

ANKARA (AA) - Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, hamilelere yönelik "Sigarayı Bırakma Polikliniği" hizmete girdi.

Haberin Devamı

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, gelecek neslin sağlıklı olabilmesi için fetüsün sağlıklı bir bedende gelişimine başlaması gerektiğini söyledi.

Çocuğun anne rahminde sağlıklı bir şekilde gelişimini sağlamanın hastane olarak kendilerinin görevi olduğuna inandığını belirten Üstün, bu nedenle açılan polikliniğin çok önemli olduğunu kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü'nün doğum öncesi takiplerde her kadının sigara, alkol ve yasal olmayan ilaç kullanımı konusunda sorgulanmasını tavsiye ettiğini hatırlatan Üstün, sigarının içinde yaklaşık 4 bin civarında zararlı maddenin olduğunu belirtti.

Üstün, sigarada bulunan nikotin ve karbonmonoksitin fetüsün gelişimini olumsuz etkilediğini ifade etti.

Haberin Devamı

Gebeliğin kadınların sigara bırakması için motivasyona sahip oldukları bir dönem olduğunun altını çizen Üstün, hastane olarak bir ilke daha imza atarak, gebelere yönelik yapılandırılmış "Sigara Bırakma Polikliniği"ni hizmete açtıklarını kaydetti.

Deneyimli bir ekiple açtıkları polikliniklerinde gebelere "Senin nefesin onun nefesi" diyerek sigara bırakmaya davet ettiklerini söyledi.

Üstün, açılan poliklinikte haftanın 5 günü hizmet verileceğini sözlerine ekledi.