Gündem Ankara’da ulusal yarışma heyecanı

Ankara’da ulusal yarışma heyecanı

12.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

29. Uluslararası Ankara Film Festivali’nin ulusal yarışmasında yer alacak 10 film açıklandı. Yarışmada aralarında Onur Ünlü, Tayfun Pirselimoğlu ve Ümit Ünal’ın da olduğu yönetmenlerin filmleri yer alıyor.

Ankara’da ulusal yarışma heyecanı

Bu yıl 19 - 29 Nisan tarihlerinde 29. kez düzenlenecek Uluslararası Ankara Film Festivali’nde ulusal yarışmada yer alacak yapımlar açıklandı. Festivale başvuran 31 film arasından Aynur Çıray, Şenay Aydemir ve Şeyma Balcı’dan oluşan ön seçici kurulun değerlendirmesi sonucu ön elemeyi geçen 10 film belirlendi. Yarışmada Onur Ünlü’nün yeni filmi ‘Put Şeylere’ dikkat çekiyor. Yarışmaya seçilen diğer bir usta yönetmen Ümit Ünal. Yönetmenin başrolünde Demet Evgar’ın yer aldığı filmi ‘Sofra Sırları’, bir ev kadını merkeze alan bir suç komedisi. Yarışmadaki diğer bir tecrübeli yönetmen Tayfun Pirselimoğlu. Yönetmenin yeni filmi ‘Yol Kenarı’, yarışma kapsamında festival izleyicisiyle buluşacak.

Tolga Karaçelik’in imzasını taşıyan ve Sundance Film Festivali’nin dünyadan filmlerin yarıştığı bölümde En İyi Film Ödülü’nü alan ‘Kelebekler’ de festival kapsamında yarışacak diğer bir film. Yarışmada dünya prömiyerini geçen ay Berlin Film Festivali’nde yapan iki ilk film de yer alıyor: Burak Çevik’in yönettiği ‘Tuzdan Kaide’ ve Banu Sıvacı’nın imzasını taşıyan ‘Güvercin’. Yarışmaya seçilen diğer filmler ise Durmuş Akbulut’un yönettiği ‘Bekçi’, Murat Düzgünoğlu’nun imzasını taşıyan ‘Halef’, Mehmet Ali Konar’ın yönettiği ‘Renksiz Rüya’ ve Ender Özkahraman’ın yönettiği ‘Zor Bir Karar’ olarak sıralanıyor.

Haberin Devamı

Kızılay Büyülü Fener Sineması’nda gerçekleştirilecek gösterimlerde Barış Pirhasan’nın başkanlığında, Songül Öden, Güven Kıraç, Şebnem İşigüzel ve Meryem Yavuz’dan oluşan seçici kurul filmleri seyirciyle birlikte izleyecek. Ulusal Uzun Film Yarışmasında yer alacak filmlerden En İyi Film Ödülü’nü alan filmin yapımcısına 50 bin TL, ilk film ödülü alan filmin yönetmenine ise 10 bin TL ödül verilecek.