Gündem Ankara'da bugün okullar tatil olacak mı?

Ankara'da bugün okullar tatil olacak mı?

12.12.2018 - 23:02 | Son Güncellenme:

Ankara'da bugün akşam saatleriyle etkili olan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. "Kar tatili" ihtimali üzerine gözler Ankara Valiliği'ne çevrildi. Valilik kaynakları, şuan için bir kar tatili kararının çıkmadığını bildirdi.

Ankarada bugün okullar tatil olacak mı

Başkent Ankara'da akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı, bir çok semtte hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle yüksek bölgeler olarak bilinen Çankaya'ya bağlı Dikmen ve Keçiören'e bağlı Bağlum'da bazı araçlar yolda kaldı. Kar yağışı kent merkezinde de etkili oldu. Aniden bastıran yağışın ardından kısa süre içerisinde sokaklar ve araçlar karla kaplandı. Yağışla beraber bazı yollar kapanırken, ekipler yolları açmak için çalışmalar yaptı.

Haberin Devamı

TATİL KARARI ÇIKMADI

Karın şiddetini arttırmasıyla, gözler Ankara Valiliği'ne çevrildi. Sosyal medyadan bir çok öğrenci de, Ankara Valisi Vasip Şahin ve Ankara Valiliği'nin Twitter hesabına, kar tatili beklediklerini yazdı. Valilikten resmi bir açıklama gelmezken, Valilik kaynakları, Ankara genelinde yarın için (13 Aralık perşembe) henüz bir tatil kararı çıkmadığını belirtti. Kaynaklar, meteorolojik verilere göre bugün için okulların tatil edilmesini gerektirecek bir durumun söz konusu olmadığını kaydetti.

Kaynaklar ayrıca, resmi bir açıklama yapılmadığını, sosyal medya üzerinden photoshop yöntemiyle sahte bildiriler dolaştığını bildirdi ve bunlara itibar edilmemesi gerektiğini söyledi.

Öte yandan Ankara'da kar yağışının gece saatlerinde belli aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ

Kahramanmaraş'ın Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.

İki gündür devam eden sağanağın ardından kent merkezinin yüksek kesimleri ile Elbistan, Afşin, Göksun, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kar yağışı etkisini gösteriyor.

İlçelerde karayolları ekipleri arterlerde, Büyükşehir Belediyesi ekipleri de mahalle yollarında çalışma yürütüyor.İlçe genelinde etkili olan kar yağışı ve buzlanma riski nedeniyle Elbistan'da bugün eğitime bir günlük ara verilecek.

Ankarada bugün okullar tatil olacak mı

Kaymakam Özkan Demir, yazılı açıklamasında, ilçedeki yoğun kar yağışı, soğuk hava ve oluşacak buzlanma riski nedeniyle bugün tüm ilk ve ortaokullarla liselerde, eğitime bir gün süreyle ara verileceğini belirtti.

Demir ayrıca, ilçe genelinde görev yapan engelli kamu personellerinin de bir gün süreyle idari izinli sayılacaklarını bildirdi.