Gündem Ankara Valisi Vasip Şahin duyurdu: Ankara'da okullar tatil mi? (14 Aralık Cuma)

Ankara Valisi Vasip Şahin duyurdu: Ankara'da okullar tatil mi? (14 Aralık Cuma)

13.12.2018 - 23:01 | Son Güncellenme:

Ankara'da okulların tatil olup olmadığı ile ilgili meraklı bekleyiş sona erdi ve Ankara Valisi Vasip Şahin konuya açıklık getiren açıklamayı yaptı. Peki 14 Aralık Cuma günü Ankara'da okullar tatil mi? İşte 14 Aralık Ankara hava durumu ve bu sorunun cevabı...

Ankara Valisi Vasip Şahin duyurdu: Ankarada okullar tatil mi (14 Aralık Cuma)

Ankara'da okullar tatil mi? Binlerce Ankaralı öğrencinin ve velinin oldukça merak ettiği Ankara'da okullar tatil mi sorusunun cevabı Ankara Valisi Vasip Şahin tarafından açıklandı. İşte Vali Şahin'in o açıklaması ve 14 Aralık Cuma Ankara hava durumu...

VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

"Meteorolojik tahminlere göre ilimizde bu gece başlayıp yarın öğlene kadar sürecek kuvvetli kar yağışı ve buzlanma beklenmekte olup öğrenci ve vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için yarın(Cuma günü) ilimiz genelinde eğitime bir gün ara verilmiştir."


14 ARALIK ANKARA HAVA DURUMU

Bölge genelinin parçalı ve çok bulutlu, Ankara, Bolu, Çankırı, Kırıkkale ile Düzce ve Karabük illerinin güney kesimlerinin aralıklı yağışlı geçeceği, yağışların bu gece saatlerinde Ankara'da etkili kar yağışı şeklinde olacağı,yarın (cuma)öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde devam edeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile sis ve pus hadiseleri beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor.

RÜZGAR

Genellikle güney, güneydoğulu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

BUZLANMA VE DON UYARISI

Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Ankara’da bu gece yarısından itibaren yarın (14.12.2018 Cuma) öğle saatlerine kadar kar yağışı bekleniyor. Yeni kar yağışıyla birlikte kar kalınlığının yerde 10 cm’ye kadar yükseleceği tahmin ediliyor. Buzlanma, don olayı, kar yağışından dolayı görüş mesafesinde azalma sebebi ile meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.