Gündem Ankara’daki katliam davası olaylı başladı

Ankara’daki katliam davası olaylı başladı

08.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

10 Ekim’de yaşanan katliamla ilgili davanın ilk duruşmasında, müşteki ve sanık avukatları arasında arbede çıktı. Soruşturmada ifadeleriyle katliamın çözülmesine katkıda bulunan sanık “İtirafçılık talebim yok” dedi

Ankara’daki katliam davası olaylı başladı

Ankara Tren garı önünde 10 Ekim 2015’te iki canlı bombacının eylemi sonucu 100 kişinin ölümüyle ilgili 36 sanığın yargılandığı davanın ilk duruşmasında arbede çıktı. CMK tarafından sanıklara atanan avukatların çoğu, isimleri tutanağa geçilirken, müdafilikten çekilmek istediklerini bildirdi. Avukatlar Yılmaz Paklar, Cüneyt Ayhan, Fatih Yaman, Gamze Deniz Yıldız, Mehmet Sinan Akbaba, Mehmet Cengiz Oğuz, Umut Yılmaz, ve İbrahim Ethem Yiğit de görevlerinden çekilmeyi talep etti. Bu avukatlar, mağdur yakınları tarafından alkışlandı. Mahkeme, sanıklara yeni görevlendirme yapılması için Ankara Barosu’na bilgi verilmesini kararlaştırdı.

Haberin Devamı

‘İtirafçı değilim’

Müşteki avukatlarından Kazım Bayraktar, iki canlı bombayı Ankara’ya getiren sanık Yakup Şahin için “Sanık Şahin, verdiği ifadelerle olayların çözülmesinde etkili olmuştur. Şahin ailesi ve kendisi bu nedenle koruma altına alınmıştır. Şu anda sanıklarla aynı sırada oturtulması doğru olmadığını düşünüyoruz” dedi. Bayraktar’ın uyarısı üzerine Şahin, iki jandarma görevlisi arasına oturtuldu. Şahin, “Polis ifadeye son dakika eklemiştir. İtirafçılık talebim yok. Ailemin korumaya alındığından da haberim yok” dedi.

‘Akrep ve TOMA geldi’

Müşteki avukatları adına söz alan İlke Işık, emniyet ve MİT’in mitinglerde canlı bomba eylemi yapılacağına dair 62 istihbaratı bulunduğunu ifade ederek, “Biz bunu da bilmiyorduk. Bunu ne tertip komitesine bildirdiler ne de bu istihbaratların gereğini yerine getirdiler. Orada bulunan herkes o büyük kaosa rağmen yerde yatanlara yardım etmeye çalıştı ama oraya ambulanslardan önce çevik kuvvet polisi geldi, Akrep ve TOMA geldi. Ambulanslar ise 45 dakika sonra geldi. İddianame bundan bahsetmiyor” dedi. Işık’ın konuşması sırasında sanık avukatlarından biri söz almak istedi ve konuşulanların usulle ilgisinin bulunmadığını söyledi. Bunun üzerine mağdur avukatlarıyla sanık avukatı arasında arbede yaşandı. Dinleyiciler arasında fenalaşanlar oldu. Duruşmaya bugün devam edilecek.

Haberin Devamı

Vekiller de duruşmayı takip etti

Gar davasını CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Ankara Milletvekilleri Necati Yılmaz ve Murat Emir, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Mardin Milletvekili Mithat Sancar, İstanbul Milletvekili Filiz Kerestecioğlu’nun da arasında bulunduğu bazı milletvekilleri de izledi.