Gündem Ankara'daki 'sahte reçete' operasyonundan çarpıcı detaylar!

Ankara'daki 'sahte reçete' operasyonundan çarpıcı detaylar!

12.12.2018 - 14:41 | Son Güncellenme:

Ankara'da "sahte reçete" soruşturması kapsamında gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 19'a yükseldi. Şüpheliler arasında doktor, eczacı, eczacı kalfaları ve özel hastane çalışanın da bulunduğu öğrenilirken, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira değerinde bin kutu ilaç ele geçirildi. Şüphelilerin hasta olmayan kişiler adına para karşılığında "sahte reçete" ve "sahte rapor" düzenledikleri tespit edilirken, adına sahte rapor ve sahte reçete yapılan bazı kişilerin hiç hastaneye gitmedikleri, hatta adlarına düzenlenen rapordan haberleri dahi olmadıkları ortaya çıktı. Şüphelilerin kimlik bilgileri üzerinden sahte reçete ve sahte raporu düzenledikleri belirlendi.

Ankaradaki sahte reçete operasyonundan çarpıcı detaylar

Ankara Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gerçekleştirilen operasyonlarda aralarında doktor, eczacı, eczacı kalfaları ve özel hastane çalışanın da bulunduğu 19 şüpheli gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 21 adrese baskın gerçekleştirilirken, baskın yapılan adresler arasında bulunan eczane deposundaki aramalarda piyasa değeri yaklaşık 500 bin lira değerinde bin kutu ilaç ele geçirildi. Şüphelilerin hasta olmayan kişiler adına para karşılığında "sahte reçete" ve "sahte rapor" düzenledikleri tespit edildi.

Haberin Devamı

İLAÇLARLAR KALFALAR ARACILIĞIYLA YAZDIRILMIŞ

Kalfalar aracılığıyla ilaç yazdırıldığı öğrenilirken, kişiler adına kimlik bilgileriyle haklarında rapor yazdırıldığı belirlendi. Adına "sahte rapor" ve "sahte reçete" yapılan bazı kişilerin hiç hastaneye gitmedikleri, hatta adlarına düzenlenen raporlardan haberleri dahi olmadığı ortaya çıktı.

SGK TEK TEK TESPİT ETTİ

Şüphelilerin SGK raporlarıyla tek tek tespit edildiği, daha sonrasında ise savcılık tarafından verilen soruşturma izninin ardından Mali Şube ekiplerince operasyon için düğmeye basıldığı belirtildi. İlaçların bir kısmının kanser ve böbrek yetmezliği, bir kısmının yurt dışından getirilen ve Türkiye'de satışı olmayan, bir kısmının da sadece hastanelerde kullanılan ve piyasada satışı bulunmayan ilaçlardan oluştuğu kaydedildi. Gözaltına alınanlardan 10'unun meslekte yıllardır çalışan doktorlardan oluştuğu, diğer gözaltına alınanlar arasında ise eczacı, eczacı kalfaları, özel hastane çalışanının bulunduğu ifade edildi.

Haberin Devamı