Ankara Ankara Garı Davası Devam Ediyor

Ankara Garı Davası Devam Ediyor

25.09.2017 - 16:58 | Son Güncellenme:

.

Ankara Garı Davası Devam Ediyor

10 Ekim’de Ankara Garı’nda yaşanan bombalı terör saldırısı davasının 5. duruşması görülmeye devam ediyor.
10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yapılması planlanan miting öncesi DEAŞ tarafından bombalı saldırı düzenlemiş, Ankara Garı’na giden köprü altındaki toplanma noktasında meydana gelen iki ayrı patlamada 102 kişi hayatını kaybetmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Olaya ilişkin başlatılan davanın 5. celsesine bugün Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam ediliyor. 2 gün sürecek davada ikisi kadın 19 tutuklu sanık bulunuyor. Ayrıca duruşmaya çok sayıda müşteki, tutuklu sanıklar ve avukatları ile müşteki avukatları katıldı.
Duruşma öğleden sonraki kısmında müştekilerin katılma talebi ve müşteki avukatlarının beyanlarıyla devam etti. 9 Ekim tarihinde Malatya’dan miting için Ankara’ya gelen müşteki Uğur Mumcu Şahin, Malatya’dan Ankara’ya kadar yol üzerinde güvenlik önlemi olmadığını beyan ederek, "Patlamadan sonra tanıdıklar beni görüp müdahale etti. O sırada polis gaz attı. Olay yerinde doktorlara da müdahale edildi. Herkesten sonuna kadar şikayetçiyim" dedi.
Bir diğer müşteki İbrahim Kanbal da Malatya’dan yola çıktıklarını ve yollarda da, Ankara Garı’ndan korteje doğru da hiçbir güvenlik önlemi olmadığını belirterek, "O gün birçok kişi bu patlamayı aklamaya çalıştı ve ölenleri suçlu göstermeye çalıştı" iddiasında bulundu.
Müşteki Bülent Köreği ise olaydan 5 dakika sonrasına ilişkin, olay yerinden görüntülerin bulunduğu CD’yi mahkeme heyetine delil olarak sundu. Ayrıca sanık avukatlarının, savunma noktasında Cumhuriyet Mahkemelerini şeriat mahkemelerine çevirmeye yönelik tutum izlediklerini söyledi.
Duruşmayı DİSK Genel Başkanı Kani Beko da izliyor. Müşteki avukatlarının beyanlarının ardından duruşmaya 16.30’da 45 dakikalık ara verildi.